Itt a kalkulátor, ami megmutatja, milyen feltételekkel vehetnek fel kölcsönt a cégek

A vállalkozásoknak korábban nem sok lehetőségük volt a vállalati hitelek összehasonlítására. Ennek most vége, a Bank360.hu NHP Hajrá és Széchenyi hitel kalkulátorokkal néhány kattintás után díjmentesen megtudhatják, milyen feltételekkel igényelhetik a kedvezményes kamatozású kölcsönöket.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági nehézségek miatt több oldalról is segítő kezet kaptak a vállalkozások – ezek közül a legjelentősebb programok az NHP Hajrá, valamint a Széchenyi hitel új konstrukciói. A kedvezményes hitelek iránt nagy az érdeklődés, viszont a vállalkozók számára nehéz felmérni, hogy milyen feltételekre számíthatnak, ha beadják az igénylést. Ennek az oka, hogy a vállalati termékek összetettebbek a lakossági kölcsönöknél, így a feltételek között is nehezebb eligazodni. Ezen segít a Bank360.hu új fejlesztése, a részletes online vállalati hitelkalkulátor.

Az új kalkulátor megmutatja a hitel költségeit és feltételeit

A Bank360.hu új vállalati hitelkalkulátorral Magyarországon elsőként nyílik lehetőség a jelenleg elérhető kedvezményes kamatozású kölcsöntípusok, az NHP Hajrá és a Széchenyi hitel konstrukciók összehasonlítására. Mindkét termék a koronavírus járvány miatt nehéz helyzetbe került kis- és középvállalkozásokat segíti elsősorban, de az igénylés lehetősége minden kkv számára adott, ha megfelelnek a feltételeknek.

A Bank360.hu kalkulátorával egy vállalkozás felmérheti, hogy egy adott hitelösszeget milyen feltételekkel és költségekkel tud felvenni, illetve mely bankok kínálják ezeket az ajánlatokat. Emellett a bankszámla használat költségeivel is számolhatunk, ami segíthet a választásban, hiszen ezen a téren jelentős eltérések lehetnek a bankok között.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

A Bank360.hu Széchenyi Hitel Kalkulátort minden vállalkozás használhatja megkötés nélkül, a kalkuláció pedig minden esetben ingyenes. Éppen ezért a Bank360.hu szakértői arra biztatnak, hogy az igénylés benyújtása előtt mindenképpen kalkuláljunk, és nézzük meg alaposan a feltételeket, mielőtt döntést hozunk.

Ugyanez vonatkozik a másik kedvezményes hitelre is: az NHP Hajrá Kalkulátor a választott hitelcélt figyelembe véve segít a döntésben.

Hogy működik a kalkulátor?

Az NHP Hajrá és a Széchenyi hitel kalkulátorokkal mindössze néhány alapadat megadása után rendezhetjük általunk választott szempontok szerint sorba a hitelajánlatokat. A kalkuláció után azonnal megjelennek az ajánlatokhoz tartozó információk is, ahol az igénylés feltételeit és választott hitel kezdeti költségeit is megnézhetjük.

Öt egyszerű lépéssel hasonlíthatjuk össze kevesebb mint két perc alatt az ajánlatokat.

A hitelcél kiválasztása. Mindkét terméknél ez az első lépés: az NHP Hajránál azt kell megadnunk, hogy beruházásra, forgóeszközökre vagy hitelkiváltásra szeretnénk felvenni az államilag támogatott kölcsönt, a Széchenyi hitelnél pedig azt kell eldöntenünk, hogy a jelenleg hét elérhető típus közül melyikre van szükségünk.

Alapadatok megadása. A következő teendő a hitelösszeg és a futamidő megadása. A kalkulátor csak az első lépésnél kiválasztott hitelcél feltételei szerint enged kalkulálni. Ezenkívül a vállalkozás éves nettó árbevételét kell forintban megadni – ez az információ a bankszámla költségek kiszámításában segít.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

Bankszámla használat személyre szabása. Az alapadatok megadása után a céges bankszámla használatot is személyre szabhatjuk – ez nem kötelező, de érdemes használni, hiszen így pontosabb képet kapunk a várható költségekről. A vállalati bankszámla kalkulátor szintén a Bank360.hu egyik saját fejlesztése, mely a bankok által kínált vállalati bankszámlák közül segít kiválasztani a megfelelőt. Az összekapcsolt funkciónak köszönhetően megtudhatjuk, hogy az adott hitelintézetnél mennyibe kerül a számla fenntartása, attól függően, hogy mennyit és mire használjuk.

Az ajánlatok megtekintése. Az Ajánlatok megtekintése gombra kattintva megjelennek a választható hitelintézetek, illetve a THM-re és a visszafizetendő összegre vonatkozó információk. Az ajánlat alatt lévő információs gombra kattintva még többet tudhatunk meg az igénylés és a törlesztés feltételeiről.

Kapcsolatfelvétel a bankkal. Ha minden fontos információt átnéztünk, nincs más hátra, mint kiválasztani a számunkra szimpatikus bankot, és az Érdekel gombra kattintva megadni a vállalkozás elérhetőségét. Az adatok elküldése után a hitelintézet munkatársa hamarosan jelentkezni fog.

További előny: felkészülten érkezhetünk a bankba

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz

A Bank360.hu kalkulátora egyedi fejlesztésnek számít a piacon, hiszen ilyen részletesen még nem volt lehetőség összehasonlítani a jegybank és az állam által támogatott vállalkozói hiteleket. A bankok összevetése mellett további előny, hogy az igényléshez szükséges információk is megtalálhatók az oldalon, így a bankfiókba már felkészülten érkezhetnek a vállalkozók.

Nem csoda, hogy népszerű az NHP Hajrá és a Széchenyi Kártya Program

 Az NHP Hajrának és a Széchenyi hiteleknek számos előnye van, ami vonzóvá teszi a vállalkozók számára a lehetőséget:

  • a kedvezményes hitelek valamennyi kkv számára elérhetőek,
  • a kölcsönök széles körűen felhasználhatóak, többek között a vállalkozás működési költségeire, új beruházásokra vagy akár hitelkiváltásra is,
  • az NHP Hajrá legfeljebb 2,5 százalékos kamattal igényelhető, a Széchenyi hitel több módozatánál pedig akár 1 százaléknál alacsonyabb kamat érhető el,
  • az igényelhető hitelösszeg akár 1 milliárd forint is lehet,
  • a Széchenyi hitelnél a kamattámogatás mellett kezességi díjtámogatást is igénybe vehetünk, emellett több módozatnál is az állam fizeti a kezelési költséget.

Láthatjuk, hogy a kedvezményes vállalati kölcsönök legnépszerűbb elemeit a kamattámogatás és az egyéb költségek átvállalása jelenti, hiszen ez nagy segítség a jelenlegi bizonytalan helyzetben. ♦

[frontpage_news widget=”48959″ name=”A LEGFRISSEBB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments