Jól ment a hajó Csepel Zsófia alatt Velencén a kétpárevezősök mezőnyében

Beindult az élet a vízi sportokban is. Az evezős felnőtt Eb az eredetileg tervezett időponthoz képest négy hónappal később, október 9-11. között lesz Lengyelországban, Poznanban. Az európai szövetség és a szervezők július 31-én döntenek arról, hogy az aktuális járványhelyzet lehetővé teszi-e a verseny biztonságos megrendezését. Az U23-as Eb-nek az eredetileg kiírt időpontban, szeptember 5-6-án ad otthont a németországi Duisburg. Mindkét versenyre válogatókat tartottak Velencén.

Váci érdekeltség is volt a versenyen. Rajthoz állt ugyanis a városi klub tehetséges fiatalja, az U23-as Csepel Zsófia, aki a könnyűsúlyú egypár evezősök mezőnyében a harmadik helyen ért célba. Sokkal jobban ment a hajó a kétpár evezősök mezőnyében, s Zsófia a ferencvárosi  Abid Syhammal megnyerte a számot – a reggeli pálya volt az első közös futamuk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A hétközi válogatóverseny – amelyre eredetileg áprilisban került volna sor – abban is iránymutatást adhat, hogy mely férfi és női könnyűsúlyú kétpárevezős egységet érdemes indítani a jövő évi olimpiai kvalifikációs regattákon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments