Júliusban újra élettel telnek meg a város kulturális terei

Vácot érintően a világjárvány a Tavaszi Fesztivál és a már két évtizedes múltra visszatekintő Váci Világi Vigalom megrendezését is ellehetetlenítette. A veszélyhelyzet feloldását követően ugyanakkor Vác is – az egészségügyi óvintézkedések teljes körű betartása mellett – újra megnyitotta és élettel szeretné megtölteni kulturális tereit. A nagyobb nézőszámú fesztiválokat csak augusztus 15. után engedélyezett megtartani, addig viszont több kisebb léptékű, de a város értékeire alapozó és számos újdonságot felvonultató rendezvényekre várjuk a kultúrára és a karanténból kiszabadulni vágyókat.

A város a váci Madách Imre Művelődési Központ munkatársai szervezésében, Vác városa támogatása és védnöksége mellett a jelenlegi különleges körülmények között is egy sokszínű, a helyi művészeknek is teret adó,  nívós vendégprodukciókkal kiegészített kínálattal készül a nyárra.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci táncosok újabb sikerei

Július 12-én a „Vác a Tied” programján vehetnek részt az érdeklődők a Városháza udvarán. A rendezvény célja, hogy a más településről Vácra költözők felé a nyíltszívű befogadás gesztusát nyújtsa, egyúttal lehetőséget teremtsen a barokk kisváros gazdag örökségének és az újonnan érkezők jobb megismeréséhez, számukra új kapcsolatok építéséhez.

Július 17-19. hétvégéjén a Váci Nyár rendezvénysorozata várja a kikapcsolódni vágyókat. Ennek helyszínei a Városháza udvara és szintén a főtéren található Pannónia Ház udvara. A Városháza udvarán július 17-én a Varsói melódia című színművet mutatja be az Orlai Produkció, július 18-án délelőtt a Vác Civitas ad gyermekkoncertet, később pedig Fullajtár Andrea Marlene Dietrich estjét tekinthetik meg az érdeklődők, vasárnap délelőtt pedig Sárkányölő Sebestyén gyermekelőadására várják a kicsiket.

A Pannónia Ház (képünkön) udvara e három nap alatt a váci előadóművészek programjainak ad majd otthont. Július 17-én Jucimi Patrik Judit és Oláh Imre műsorát, a Face 2 Face és az Odeion zenekar koncertjét hallhatjuk és láthatjuk, másnap a Főtéren a Kóborzengő folklór együttes, majd a Pannónia Ház udvarán a Vox Humana Énekkar várja a kikapcsolódni vágyókat. A zárónapon a Pannónia Ház udvaránál a programot a Tini Dance Team, Csernik Szende, Acoustic Tours, a Silverstar Művészképző Iskola, az Ukrán melódiák, illetve Pálinkás Gergely és zenekarának műsora biztosítja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elismerés a Vác Városi Levéltárnak és a Madách Imre Művelődési Központnak

Vác közösségi tereinek száma egy igazán egyedi és hangulatos helyszínnel gazdagodott. Szintén a főtéren lévő, többek által Kék-háznak – a régi váciak által elefántos háznak is hívott – megkapó belső udvarral rendelkező épülete, amely a tervek szerint a képzőművészet bemutatását szolgálná és egyúttal pihenő-tájékozódó látogatói központként is funkcionál majd. A fenti programok ideje alatt is várja már az érdeklődőket a Kék-ház, Adorján Attila festőművész Berlinből hazatérő kiállításával, amelyet Varga Tamás szobrászművész – Varga Imre Kossuth-díjas szobrász fia – alkotásai egészítenek ki.

A Vác városa által rendezett és a Madách Imre Művelődési Központ szervezésében megvalósuló programokon a részvétel – az 1500 forintos egységes jegyárú színházi előadások kivételével – díjmentes. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elindult a tájépítészek váci programja

[frontpage_news widget=”46816″ name=”A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments