Kétszer is ellopták a pénzt a nagymarosi könyvtár becsületkasszájából

Ismét feltörték a Nagymarosi Könyvtár és Művelődési Ház becsületkasszáját. A kultúrház előtt elhelyezett, de még jó állapotban lévő könyvek 100 forintért vihetőek el, vagy amennyit szívesen ad értük új tulajdonosa. A kezdeményezés az olvasók könyvigényének kiszolgálására született, de az utóbbi időben valaki előszeretettel viszi el a perselyben összegyűlt összeget.

„Köszönjük, hogy sokan válogattok és visztek könyvet a művelődési ház előtti asztalról. Azonban az egyik játékos kedvű érdeklődő újra akcióba lépett. Az adománygyűjtő üveget néhány hete elvitte, ezért egy stabil pénzgyűjtő kazettát fúrtunk az asztalba. Tegnap este ezt feszítették fel. A mai naptól az adományokat a könyvtárba és a művelődési házba hozhatjátok, a doboz csak a nyitva tartás idejében lesz az asztalon.” – írja az intézmény Facebook oldalán.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Úgy tudjuk, hogy a tolvaj mindössze pár száz forinttal lett gazdagabb, és feljelentés sem született az ügyben, de hamarosan egy mozgásérzékelős kamera kerül kihelyezésre a könyvek fölé.

Egyébként könyvtár és művelődési ház a becsületkassza bevételét kisebb beszerzésekre fordítja, legutóbb egy 40 darabos étkészletet sikerült vásárolniuk az összegyűlt összegből. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments