Kézilabda Európa-liga: a váciak a harmadik fordulóban kezdenek

A férfiaknál a Tatabánya, a nőknél pedig a Siófok csapata a csoportkörben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában. A Váci NKSE a harmadik fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe. A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint az európai szövetség hétfőn tette közzé az EHF Kupa utódjaként induló második számú kontinentális sorozat résztvevőit.

A férfiaknál mindhárom magyar jelentkező ott lehet a sorozatban, a HE-DO B.Braun Gyöngyös a selejtező első, a Balatonfüredi KSE pedig a második fordulójában kapcsolódik be a küzdelmekbe. A Grundfos Tatabánya KC – további 11 csapattal együtt – már tagja a 24-es csoportkörnek.

A nőknél mind a négy magyar jelentkező pályára léphet, az Alba Fehérvár a selejtező második, a DVSC Schaeffler és a Váci NKSE a harmadik fordulójában kapcsolódik be, a Siófok KC pedig további három klubbal együtt a 16 csapatos főtábla tagja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Hat évtized a gombfocitól a szektorlabdáig

A selejtező második körére október 10-11-én és október 17-18-án kerül sor, a harmadik forduló meccseit november 14-15-én és november 21-22-én rendezik. A főtábla négycsapatos csoportjaiból az első két-két helyezett jut a legjobb nyolc közé.

A férfi és a női európai kupákban Magyarország összesen 11 csapatot indíthat, ez Németországgal és Franciaországgal holtversenyben a legmagasabb szám Európában. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments