Kilencen már gyógyultak a tíz koronavírussal fertőzött váci kézisből

Teljes mértékben átszabta a női kézilabda NB I-ben szereplő Váci NKSE felkészülését, hogy tíz játékosa megfertőződött koronavírussal – fogalmazott Kirsner Erika – írja az m4sport.hu.

A klubelnök az M1 aktuális csatornának hétfőn felidézte: május 25-én kezdtek el edzeni, hétfő-csütörtök ritmusban végeztek el gyorsteszteket a játékosokon, és egy sem hozott pozitív eredményt.

Azután két játékos panaszkodott az ízérzékelés elvesztésére – amely a koronavírus egyik tünete –, majd a tesztjük pozitív lett, így a velük kapcsolatba lépő stábtagokat, csapattársakat PCR-tesztnek vetették alá, ezáltal mutatták ki a tíz fertőzöttet, akikről június 30-án számolt be a klub.

Ők azóta már negatív eredményt produkáltak és jól vannak, egyedül Bálint Annát kezelik, ő Erdélyben került kórházba, a legutóbbi tesztje pozitív lett, és a vizsgálatok a tüdején is foltot érzékeltek, bár az még nem tisztázott, hogy ez a koronavírussal kapcsolatos-e.

Kirsner leszögezte, már egy héttel elcsúsztak az előzetes edzéstervezethez képest, kedden végzik el a szokásos orvosi vizsgálatokat, és csak azok kezdhetik el fokokozatosan a tréningeket, akiknél mindent rendben találnak.

„Sajnos három-négy hét hátrányban leszünk a többiekhez képest, teljes értékű munkát csak augusztusban fogunk tudni végezni” – fogalmazott a klubelnök. Hozzáfűzte, akiknél korábban csak negatív eredményt hoztak a tesztek, azokkal kedden kezdhetik meg a közös munkát.

„Teljes mértékben átszabta a felkészülést, nem tudjuk, mikor leszünk olyan állapotban, hogy edzőmeccset tudjunk játszani” – fejtette ki. Hozzátette, 11 találkozó, köztük két külföldi csapat elleni volt betervezve nekik, de mindet lemondták. A bajnokságot szeptember első hétvégéjén a Ferencváros ellen kezdenék. „Valószínűleg arra a meccsre még nem állunk majd készen” – hangsúlyozta a játékosként világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Kirsner. Kitért rá: a betegségen átesettek 4-6 hétig csak könnyített edzéseken vehetnek részt, márpedig ez egybeesik a bajnoki idény kezdetével – írják. (Képünkön Kirsner Erika, amint maszkokat ad át a kórháznak)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments