Közmeghallgatást tartottak: buszügyek, fűnyírás, szivárvány

Mint minden évben így idén is júliusra szervezték meg a közmeghallgatást. Az eseményen számos polgár részt vett és elmondta problémáját véleményét. A képviselők közül Manninger Péter és Pető Tibor kivételével mindenki jelen volt. Amire tudtak, helyben válaszoltak is.

A felvezetésben Matkovich Ilona polgármester ismertette a lebonyolítás szabályait, majd először leginkább a buszmenetrend változásával kapcsolatban érkeztek hozzászólások, kérések. Ezekre Ferjancsics László alpolgármester válaszolt. Elmondta: az észrevételeket, amelyek eddig is érkeztek hozzájuk továbbítják a Volánbusznak, és várhatóan augusztus 3-tól újabb változások várhatóak.

Több észrevétel érkezett a zöldterületek tulajdonosi karbantartásával kapcsolatban. Míg az egyik lakos kifogásolta, a másik dicsérte a rendelet módosítását. De volt olyan is, aki jelezte nem tudja a teljes területet karban tartani. Matkovich Ilona válaszában elmondta: kéri, hogy aki egészségügyi vagy más probléma miatt nem tudja ezt megtenni, az vegye fel vele a kapcsolatot, és megoldást találnak a gondra.

Egy polgár kritikusan kérdezett rá arra, hogy valóban kikerül-e majd a városházára a szivárvány zászló is. Természetesen erre nem kapott választ.

Többen sürgették azok kilakoltatását, akik az önkormányzati bérlakásokban élnek és vétenek az együttélés szabályai ellen, valamint tartozást halmoznak fel. Válaszként elhangzott, hogy kormánydöntés értelmében jelenleg kilakoltatásra nincsen lehetőség. ♦

[frontpage_news widget=”46816″ name=”A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments