Major Feszt – új összművészeti fesztivál lesz a jövő héten Verőcén

Július 23. és 26. között kerül megrendezésre az első Major Feszt Verőcén – közel 50 programmal, színházi előadásokkal, irodalmi műsorokkal, koncertekkel és gyerekprogramokkal várják a szervezők a kultúrára éhes közönséget a festői szépségű Völgy Majorban. A Major Feszt ötletgazdája és művészeti vezetője Gémes Antos színművész, aki barátaival, Kóbor Tamás operaénekessel és Pál Kornéllal, a verőcei Fehér Hattyú Fogadó ügyvezetőjével együtt bukkant rá a Völgy Major területére – ez a több hektáros birtok egy igazi „béke völgye”, tökéletes helyszíne e kicsiny és barátias fesztiválnak. 

A fesztivál műsorfolyamának origója a színház – a színházi előadások és irodalmi programok mellett a zenei programot is zömében olyan fellépők alkotják, akik a színház világához is szorosan kötődnek. Elek Ányos és Veled Kerek csapata egész nap gyerekfoglalkozásokkal és –előadásokkal szórakoztatja a legkisebbeket, amíg a szülők kultúrát és hideg sört fogyasztanak, esténként pedig a zene veszi át a főszerepet. A szervezők kifejezetten figyeltek arra a program összeállításakor, hogy minimális legyen az átfedés az előadások és koncertek között, így igazán tartalmas napokat lehet majd Verőcén tölteni.

A fesztivált szerdán az ország legegyszemélyesebb zenekara, Azegrivár, azaz Egri Bálint színész produkciója nyitja, az este folyamán pedig három olyan zenekar érkezik a nagyszínpadra, amelyeknek frontembereit a színházakból is jól ismerhetjük: a napot a Péterfy Bori & Love Band koncertje zárja, előttük Tasnádi Bence és az Ed Is On, valamint az egykori kaposvári színészhallgatókból alakult, idén 10 éves BEKVART zenélnek majd.

Pénteken négy színházi előadás is látható lesz a fesztiválon: a Pesti Magyar Színiakadémia idén végzett osztályának Hamlet szoba című előadása (rendező: Hargitai Iván), A védőbeszéd Makranczi Zalán előadásában (rendezte: Czeizel Gábor), a k2 színház Az apostol című tantermi előadása (rendezte: Benkó Bence) valamint a Garázsbanda Jankovics Péter, Szabó Zoltán és Vinnai András szereplésével. Ezen a napon lép fel Beck Zoli, a 30y zenekar énekese Gyereknek bátor című szerzői estjével, az éjjel soha véget nem éréséről pedig a kvázi házigazda Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar gondoskodik majd.

Szombaton az irodalomé a főszerep: a k2 színház Ki vele, Néró! (rendezte: Fábián Péter) című Kosztolányi feldolgozásával kezdődik a program, őket Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós Szívárnyék című Pilinszky előadása követi, majd a Kezdhetek folytatódni című Petri György est lesz látható Pál András és Rozs Tamás előadásában (rendezte: Valcz Péter), koraeste pedig Hunyadi Máté Kötelezők szabadon című zenés irodalomórájára „ülhetünk be” (rendezte: Horváth János Antal).

Igazi különlegesség, hogy egy teljesen új előadás is születni fog a fesztiválon: EgynaposSzínház címmel Horváth János Antal és Gémes Antos idén végzett osztálya reggel olvasópróbát tart, este pedig bemutatót – az egész napos próbafolyamatba bármikor bele lehet nézni a nap folyamán. Szombat este a nagyszínpadon elsőként Gerendás Péter zenél, majd a Szabó Balázs Bandája koncertje koronázza meg a napot, a koncertek után pedig táncház a csűrben kifulladásig a Sárarany Zenekar vezényletével.

A verőcei lakosok számára ingyenes vasárnapot a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar TérZene hangversenye nyitja. Ezen a napon is számos gyerekprogram várja a családokat, de vasárnap lesz látható a Kaposvári Egyetem negyedéves színészhallgatóinak diplomaelőadása, a Móricz Zsigmond novellái alapján készült NIHIL (rendező: Dohy Balázs), valamint a PopUp Produkció Egykutya című előadása is. A napot és a fesztivált a Budapest Show Band és Parno Graszt koncertjei zárják – a vasárnapra való tekintettel már fél 9-kor véget ér a program, így aki haza szeretne menni, még világosban el tud indulni.

A fenti programokon túl akusztikus koncertek, slam poetry, workshopok, verőcei irodalomtörténeti séták, kiállítások és esti bulik várják a látogatókat.

A fesztivál területén kempingezési és szobafoglalási lehetőség is adott, a pultokból pedig baráti árakon lehet majd ételhez és italhoz jutni.

Bővebb információ:
Napi programbontás, szállás, utazás: www.majorfeszt.hu
Jegyvásárlás: www.tixa.hu/majorfeszt2020
Facebook: www.facebook.com/majorfeszt

(képünkön: a Parno Graszt zenekar)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments