Megállt a kukásautóval és elkezdte a földön fekvő ember mentését

Még fél éve sincs, hogy új munkahelyén dolgozik, a munkatársai máris büszkék rá. Dorozsmai Zoltán kukásautót vezet a városi hulladékszállító cég alkalmazásában. Kedden zöldhulladék begyűjtő körúton jártak a kollégáival, amikor kicsivel fél 12 után pirosba fordult a kocsi üzemanyag-mutatója, így a közeli benzinkút felé vették az irányt. Közeledve a Kosdi úti alagúthoz, a sofőr egy földön fekvő, magatehetetlen emberre lett figyelmes. Elmondása szerint rögtön tudta, hogy mit kell tennie: leállította a járművet és a sérült fiatalember segítségére sietett.

„Elindultunk Deákvárról tankolni le a MOL kútra, és ahogy haladtunk lefele, elhagytuk a Deákvári főutat, bal oldalon megláttam az embert, aki ott rángatózott és elfeküdt a földön. Egy páran voltak mellette, mindjárt meg is álltam, és közben hívtam a mentőket. Végig kommunikáltam a mentősök diszpécserével, és mindent úgy csináltam, ahogy ők mondták” – mesélte el a történteket Dorozsmai Zoltán a városi televíziónak.

A sofőr a diszpécser útmutatását követve stabil oldalfekvésbe helyezte a vérző fejű fiatalembert, majd a mentők helyszínre érkezéséig felügyelte, hogy a sérült levegőhöz jusson. A segítség szerencsére pár percen belül megérkezett, az ápolók pedig azonnal megkezdték a beteg ellátását. A körben álló emberek és az egészségügyiek is már ott, a helyszínen megköszönték Dorozsmai Zoltán gyors és higgadt közreműködését, aki a tévének azt mondta, semmi különöset nem tett, és számára teljesen természetes, hogy hasonló esetben újra így cselekedne.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

„Ez minden gépkocsivezetőnek a kötelessége, a KRESZ is előírja. Meg egyébként is, hát hogyne… láttam, hogy rángatózik, gondoltam, hogy ez epilepszia” – tette hozzá Dorozsmai Zoltán.

És valóban, még a diagnózis is stimmelt. A városi televízió telefonon megkereste a Váci Mentőállomást, ahol Ballai Attila állomásfőnök azt mondta, a sérültnek valóban rohama volt, de a gyors segítségnek köszönhetően stabil állapotban szállították a beteget a váci kórházba. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments