Négyszáz gyerek vehet részt a térség napközis Erzsébet-táboraiban

Bár kicsit másképp, de ebben az évben is rendeztek Erzsébet-táborokat országszerte. A napközis jellegű programon közel 100 ezer gyermek vesz részt, míg Vácon, Acsán, Bernecebarátiban, Kismaroson, Letkésen, Nagymaroson, Őrbottyánban, Rádon, Szobon, Vámosmikolán és Zebegényben közel 400 diák részvételével zajlanak jelenleg is – mondta Rétvári Bence a térség országgyűlési képviselője kedden Vácon.

„Az idei nyár talán azért is más, mint a többi, hiszen a szülők számára a gyermekek elhelyezése talán még nagyobb fejtörést okoz, hiszen sokan év közben kellett, hogy kivegyék a koronavírus-járvány miatt a szabadságukat. Éppen ezért minden segítség, amelyek a gyermekek elhelyezésével, tartalmas időtöltésével kapcsolatos különösen fontos ezen a nyáron. A biztonságra különösen figyelnünk kell, ez a nyári napközis-táborokra is igaz. Éppen ezért az Erzsébet-táborok keretében is arra törekedtünk, arra törekedtek a szervezők, hogy fokozott biztonsági előírásokat tartsanak be” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A táborban, amely több milliárd forintból valósul meg, a résztvevő diákok a tematikus programok mellett jelképes 100 forintos összegért napi négyszeri étkezést is kapnak. Mint Rétvári Bence kiemelte: az idei évben a jelentkezések alapján a zöld környezetvédelmi témák lettek a legnépszerűbbek, de van mellette kulturális, hagyományőrző, és sport tematika is, amelyek mentén az Erzsébet napközis táborokat megvalósítják.

„Nagyon örülök, hogy nagyon sok pedagógus vesz ezekben részt a nyári időszakban. Ők vezetik ezeket a táborokat és a diákok számára egy-egy tematikus nyári tábor – akár hagyományőrző, akár kulturális tartalmú, vagy környezetvédő tartalmú, vagy más tematikájú tábor -, talán egy maradandóbb élményt is jelenthet. Közösségi élményt is és valamelyest ismeretbővítő élményt is, és így tudják a nyári szünetnek ezt az egyik vagy másik hetét megvalósítani. Bízunk benne, hogy minél több gyermeknek és családnak tudtunk segíteni, úgy gondoljuk, hogy akkor lesz Magyarország családbarát ország, hogyha minden téren tudunk a családoknak segíteni.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szociális infrastruktúra megújítása az Alsó-Ipoly mentén

A gyorsított jelentkezési eljárásban azok a diákok részesültek előnyben, akik nehezebb szociális helyzetben vannak, de a további jelentkezéseket is a keretek betöltéséig fogadja az Erzsébet-program. ♦

[frontpage_news widget=”46816″ name=”A LEGOLVASOTTABB”]

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments