Nem állt meg a vonat a jelzőnél, emiatt káosz alakult ki a Nyugatiban

A Nyugati pályaudvar és Rákosrendező között ideiglenesen nem közlekednek a vonatok – közölte a Mávinform sajtóügyeletese csütörtök délután az MTI-vel. Az utasok beszámolói szerint 25-40 perces késésekkel indultak a vonatok a Nyugati pályaudvarról, néhány járat pedig kimaradt. Emiatt sok váci csak nagy késésekkel jutott haza.

Kavalecz Imre tájékoztatása szerint egy Vácról a Nyugatiba tartó üres szerelvényvonat – amely utasokat nem szállított – a pályaudvar jelzőjénél nem állt meg időben. Veszélyes helyzet nem alakult ki, mert a mozdonyvezető még a váltók előtti szakaszon megállította a szerelvényt. A történteket a vasúti szakértők vizsgálják.

Emiatt a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Veresegyház-Vác és a Budapest-Esztergom vonalon jelentősen meghosszabbodott a vonatok menetideje. A közlekedés korlátozásokkal indulhat újra.

A szobi vonatok a Nyugati pályaudvarról elindulnak és oda is érkeznek, a veresegyházi vonatok viszont csak Rákospalota-Újpestig közlekednek és onnét indulnak. Az esztergomi vonatok csak Angyalföldig járnak és onnan indulnak vissza. Kitértek arra is, hogy a 12-es, 14-es villamoson, illetve a 3-as metrón a vasúti bérleteket is elfogadják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments