Összesen 16,7 millió vírusfertőzött, a halálos áldozatok száma 660 ezer a világon

A világon 16 millió 682 ezer 30 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 659 ezer 374, a gyógyultaké pedig 9 millió 711 ezer 187 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerda reggeli adatai szerint. A fertőzés 188 országban és régióban van jelen. Szakértők szerint a diagnosztizált esetek száma nem tükrözi pontosan a valóságot, mert az egyes országokban többé-kevésbé korlátozott a tesztek száma, és a nyilvántartás kritériumai is különböznek.

A SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 nevű betegség az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 4 millió 351 ezer 997 fertőzött volt eddig a napig, 149 ezer 256-an haltak meg, és 1 millió 355 ezer 363-an meggyógyultak.  Brazíliában 2,5 millió fertőzöttről, 88ezer halálos áldozatról és csaknem 1,9 millió gyógyultról tudni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Minden, amit tudni kell az elektromos roller biztosításról

Indiában 1,5 millió fertőzöttet jegyeztek fel. Oroszországban 822 ezerre nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halálos áldozatoké 13 ezer, a gyógyultaké pedig 611 ezerre emelkedett.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) március 11-én nyilvánította világjárványnak a koronavírust, amely a közép-kínai Vuhanból terjedt el.

Hazánkban a tegnap reggeli adatok szerint 8 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4456 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Nincs újabb elhunyt, így az elhunytak száma változatlanul 596 fő, 3331-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 529 fő. Az aktív fertőzöttek 33 %-a, az elhunytak 60 %-a, a gyógyultak 45 %-a budapesti. 76 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 6-an vannak lélegeztetőgépen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A gyilkos a kéményben van!

A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. Az a cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzuk a fertőzés külföldről történő behurcolását és a járvány magyarországi fellángolását. A sárga és piros besorolású országokból hazatérőknek, valamint mindazoknak, akiknél a járványügyi kontaktkutatás során elrendelik, hatósági házi karanténban kell maradniuk.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma nő, jelenleg 8970 embernél van érvényben. Az Operatív Törzs a hatósági házi karantén betartásának fokozott ellenőrzésére kérte fel a rendőrséget.

A kormány, az Operatív Törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.  Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben és továbbra sem tartható 500 fő feletti zenés, táncos rendezvény. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments