Pályázat védett épületek támogatására

A város pályázatot hirdet a településen lévő védett épületek felújítására, korszerűsítésére, a homlokzat helyreállítására. A támogatási kérelmet november 1-ig lehet benyújtani.

Vác Város Önkormányzatának a településkép védelméről szóló 31/2017. (XII. 15.) önkormányzati rendeletének (továbbiakban: TKR) IX. fejezete tartalmazza a védett épületek felújításának támogatási és ösztönző rendszerét.

Ez alapján Vác Város Önkormányzata a 2021. évre pályázatot hirdet az országos vagy helyi egyedi védelem alatt álló épületek; valamint helyi területi védelem alatt álló, de egyedi védelem alatt nem álló épületek felújításának, korszerűsítésének, külső és az ezzel összefüggő belső helyreállítás esetén a külső homlokzat domináns elemeinek leginkább megfelelő állapot szerinti helyreállításának anyagi támogatására – írja Zöldi Péter a város főépítésze szerkesztőségünkhöz eljuttatott felhívásában.

A helyi egyedi védelem alatt álló épületek listáját a TKR 1/A. melléklete, a helyi területi védelem lehatárolásokat a TKR 1/B. melléklete tartalmazza.

A pályázat benyújtásának határideje: 2020. november 1.

A pályázat kötelező mellékletei:

  • Pályázati űrlap
  • Tervdokumentáció (építési engedély vagy településképi bejelentési tervdokumentáció)

  • Árazott költségvetés

  • Kivitelezés ütemezése

  • Önerő mértékét vállaló nyilatkozat

A pályázatot a polgármesteri hivatal főépítészi osztályán kell leadni (114 szoba).

A pályázati űrlap a www.vac.hu honlapról letölthető a Dokumentum tár/Nyomtatványok/ Főépítészi Osztály Nyomtatványai / Védett épületek felújításának támogatása címszó alatt. A településképi rendelet (TKR) letölthető a Főoldal bal oldali menüsorának „Településképi rendelet” pontjából. ♦

[frontpage_news widget=”48959″ name=”A LEGFRISSEBB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments