Pénteken újabb koronavírus-szűrésen volt a váci női kézilabda-csapat

Péntek délelőtt volt az egész csapat PCR-teszten – mondta az InfoRádiónak Szilágyi Zoltán, a váci női kézilabda-csapat vezetőedzője, megerősítve, hogy senkit sem kapott el komolyabban a koronavírus, a lányok a helyzethez képest jól vannak. 

Mint mi is megírtuk, május 25-én kezdték el a váci női kézisek a közös munkát, betartva a szigorú egészségügyi ajánlásokat, vagyis heti kétszer vértesztet végeztek a játékosokon és a szakmai stáb tagjain. Ezek mindig negatív eredményt hoztak, ám június végén az egyik csütörtöki teszt esetén derült ki, hogy többeknél is a koronavíruséhoz hasonló, gyenge tünetek jelentek meg. Ezután mindenkinél PCR-tesztet végeztek, amely tíz játékosnál igazolta a koronavírus-fertőzést.

Szilágyi Zoltán, a Vác női kézilabda-csapatának vezetőedzője az InfoRádióban elmondta: a vérteszt akkor is negatív volt, amikor a tünetek jelentkeztek egyes csapattagokon, ezért először, szúrópróba-szerűen, két játékost küldtek PCR-tesztre. Ám amikor az pozitív lett, az egész csapattól mintát vettek, így derült ki tíz játékos pozitivitása.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A csapat egy része jelenleg karanténban van és várja a fejleményeket. Kirsner Erika klubelnök már jelezte, hogy a váratlan helyzet miatt nem tudnak a szezonkezdésre felkészülni, ezért az első meccsekre halasztást kérnek a szövetségtől. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments