Súlyos vadászbaleset történt Nagybörzsönyben, útközben elsült a puska

Súlyos vadászbaleset történt Nagybörzsönyben pénteken – értesült a 444 helyi forrásokból, a hírt a település polgármestere, és vasárnap este a rendőrség is megerősítette. A portál úgy tudja, egy vadászatra érkezett vendég lőtte fejbe a település helyi erdészét. Sz. Pétert a baleset után megműtötték, de az állapota válságos. 

A 444 úgy tudja, pénteken egy magyar férfi érkezett Nagybörzsönybe társával, hogy vadásszon. (A helyi pletykák egy része szerint osztrák, de ezt nem erősítette meg senki.) Mint ilyenkor szokás, az erdész és a két vendég elindult autóval a vadászat helyszínére, de útközben az egyik vendég fegyvere elsült. Sz. Pétert a fején vagy a tarkóján érte a lövés.

A 444 mindezt helyiek szóbeszédéből tudta meg, de a baleset tényét és néhány információt Paulik Oszkár polgármester is meg tudott erősíteni, ám hivatalosan őt sem tájékoztatták az esetről. Paulik elmondta, rendőrségi vizsgálat indult, a kérdéses autót lefoglalták.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Palóc búcsú és folkfesztivál Balassagyarmaton

A Pest megyei rendőrség a portál érdeklődésére az alábbi választ adta: „Az eddigi adatok szerint vendégvadászat közben szenvedett – egyelőre tisztázatlan körülmények között – lőtt sérülést a vadászat 42 éves vezetője, a mentők életveszélyes állapotban vitték kórházba. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt indított nyomozást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.”

A 444 kereste az erdészetet is, de nem sikerült elérnünk őket. A rendőrségtől szintén kértünk tájékoztatást az esettel kapcsolatban.

Legutóbb májusban történt súlyos, egyébként halálos kimenetelű vadászbaleset Újfehértón, ahol egy eltévedt lövedék két kilométer után ölt meg egy, a kertje udvarában tartózkodó férfit. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments