Szerdától fizetős lesz a parkolás a városban – figyelmeztet a városháza

Mint arról korábban több alkalommal hírt adtunk, a veszélyhelyzet kormányrendeleti befejeződése után a koronavírus-járvány miatti ingyenes parkolás újra fizetőssé válik. Az újraindulás tervezett időpontja városunkban: július 15. szerda. A térítésmentes parkolási időszakot az önkormányzat felhasználta arra, hogy részben átszervezze a város parkolási rendszerének működtetését – közölte a városháza.

Ennek része, hogy a Városfejlesztő Kft-től a felszíni parkolás üzemeltetését a polgármesteri hivatal veszi át, amely az eddigi ellenőrzési feladatok mellett ellátja az ügyfélszolgálattal összefüggő – pótdíj befizetés, engedélyek és kedvezmények kiadása, bérleteladás – teendőket is. A módosítástól azt várja az önkormányzat, hogy ugyanazon szolgáltatások több millió forinttal kisebb költséggel is elláthatók lesznek.

A szervezeti, műszaki, pénzügytechnikai feltételeket már kialakították és megteremtik az ügyfelek fogadására alkalmas infrastrukturális feltételeket is a városházán. Újdonság, hogy bankkártyával is vásárolható majd bérlet, illetve helyben lesz rendezhető a pótdíj is. Ezzel egy időben megteremtődik a közterületfoglalási, behajtási- és más díjak fizetési lehetősége is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

A változatlan fizetős zónahatárok és a korábbival megegyező díjak mellett tehát a tervek szerint szerda reggeltől a korábbi feltételekkel – például a megszokott SMS küldési telefonszámokon – ismét fizetős lesz a parkolás mind a váci mélygarázsban, mind a felszíni térítésköteles területeken. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments