Szombattól lehet bringázni a kerékpárút felújított szakaszán

Péntek délután eltűntek a szalagkorlátok, megszűntek a terelések, így használhatják a bringások a váci Duna-parti kerékpárút felújított szakaszát – írja a vac.hu Ferjancsics László alpolgármesterre hivatkozva.

A felújítási munkák megkezdését – amely mindezidáig a legjelentősebb javítási tevékenység volt városunk kerékpárútjain – Matkovich Ilona polgármester (képünkön a felújított kerékpárúton) jelentette be a hétfői sajtótájékoztatóján. A kisváci és a Buki tó feletti szakaszokon 300 folyóméteren, mintegy 1000 négyzetméteres olyan részt tettek rendbe szakemberek, melyekre hosszú évek óta sok panasz volt a balesetveszélyessége miatt.

Az eddig a legrosszabb állapotban lévő helyi kerékpárút-szakaszokat eredetileg már tavasszal helyreállították volna, ám a koronavírus-járvány közbeszólt. Igaz, már tart a kerékpáros szezon, de a 10 millió forint értékű munkálatokat úgy ütemezték, hogy az a legkevésbé legyen zavaró. Így a hétvégére már szabaddá vált ez a szakasz is.

A hét elejére maradnak a takarítási és néhány helyen a szegélyezési munkák, emiatt kérik a bringásokat, fokozott figyelemmel használják majd a most már a felgyűrődött, töredezett, veszélyes helyektől megszabadított kerékpárút részeket – írja a városháza. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments