Szúnyoggyérítést terveznek holnap Vácon, Gödön, Dunakeszin és Fóton

Földi szúnyoggyérítés lesz holnap négy településen is, köztük Vácon is. A tervezett időpont szreda, azonban ha valamilyen időjárási körülmény ezt meghiúsítaná, akkor július 30-án, legkésőbb 31-én lesz a földi kémiai szúnyoggyérítés.

„Az alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.” – írják a cikkben.

A lakosság részére javasolják, hogy az eljárás idejére ne hagyjanak a szabadban élelmiszereket, evőeszközöket, gyermekjátékokat vagy szárított ruhát. Továbbá, hogy a kezelés idejében és az azt követő 1 órában tartsák zárva a nyílászárókat, és kapcsolják ki a mesterséges szellőztető berendezéseket. Valamint, hogy a kezelt területen termő gyümölcsöket és zöldségeket feltétlenül mossák meg fogyasztás/felhasználás előtt. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A 10. Szolnoki Országos Vasúttörténeti és Vasútmodell kiállításon részt vesz a Veresegyházi Vasútmodellező Klub is

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments