Váci siker a budapesti futófesztiválon: Szinte Bálint nyert öt kilométeren

A koronavírus-járvány miatt rendhagyó formában rendezték szombaton a 26. K&H mozdulj! félmaraton és futófesztivált, amelyen váci siker is született. Kocsis Árpád, a szervező Budapest Sportiroda ügyvezető-versenyigazgatója az M1 aktuális csatornán azt mondta, január elején volt egy futóverseny a főváros határában, azóta a koronavírus-járvány miatt ez volt az első.

Hozzátette, a veszélyhelyzet megszűnése ellenére is óvatosak voltak, és bár a K&H mozdulj! futófesztivál 25 éven keresztül váltóverseny volt, ezúttal a három- és hatfős csapatok részvételére nem volt lehetőség, csak egyéniben lehetett nevezni. Felidézte, hogy több ezer ember együtt szokott elrajtolni, most viszont húszfős csoportokban indultak a futók, akik kétszer kétsávos utakon haladtak, ezzel is elősegítve a távolságtartási szabályok betartását.

Kocsis Árpád elárulta, hogy idén visszafogottabb volt az érdeklődés a megszokottnál. „Több indulót vártunk, mert bár a 2500 nevező sem rossz szám, de hozzászoktunk Budapesten akár a 10-20 ezres létszámokhoz is. Persze, egyáltalán nem baj, hogy az emberek óvatosak, hiszen a járványnak még messze nincs vége” – magyarázta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

A versenyen váci siker is született. Az 5 kilométeres távon a Váci reménység színeiben induló Szinte Bálint győzött  16:47 perces idővel. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments