Nézd ma a hullócsillagokat sárkányhajóból

Érdekes programra invitál ma este 19.30-ra a Dunai Sárkányok Facebook oldala: hullócsillag nézésre. Mint írják, éppen most halad át felettünk a Perseidák meteorraj. Szerdán és csütörtökön várható a legtöbb hullócsillag, s ha igaz, nem kell hajnalig várni, már kora estétől rengeteg látható.

„Fontos, hogy fényszennyezés mentes helyen legyél, mert onnan látni a legjobban. Ha szeretnél velünk tartani, jelentkezz mielőbb!” – írják felhívásukban.

A programon bárki részt vehet, aki képesnek érzi magát egy nem túl megerőltető, rövid evezős túra teljesítésére. Vízi sport múlt és úszástudás nem feltétel, a résztvevők számára lapátokat és mentőmellényeket biztosítanak.

A táv körülbelül 4-5 kilométer. A nehézségi foka, könnyű. Ezt a programot jó szívvel ajánlják a vízi sportokkal ismerkedőknek, kisgyermekes családoknak is! Három éves kor alatt nem ajánlott a részvétel, 14 éves kor alatt pedig szülői kíséret szükséges!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

„Javasolt öltözék és felszerelés: vízi sportolásra alkalmas, réteges ruházat és cipő/papucs, hosszú nadrág és pulóver, ha nem bírod a szúnyogokat, szúnyogriasztó, pléd, amire fekszel a fűben, padra ülőke, törölköző, innivaló, fejlámpa, elemlámpa, vagy bicikli kormányra rögzíthető lámpa. Műszaki cikkeket, értéktárgyakat a hajóba csak saját felelősségre lehet hozni, azok vízmentes csomagolásáról mindenkinek magának kell gondoskodnia. A program ideje alatt kérjük mellőzzétek a csúnya beszédet és az alkoholfogyasztást!”

A részvételi díj: 1.500 Ft/fő, egységesen. Kérik, hogy a megfelelő összeget vigyék magukkal, nem biztos, hogy a parton fognak tudni visszaadni!

„A program regisztrációhoz kötött, a „csatlakozom” gomb megnyomásával nem válsz automatikusan résztvevővé! Jelentkezni a dunai.sarkany@freemail.hu e-mail címen lehet, bővebb tájékoztatás, információ a 0620/311 14 95-ös telefonszámon. A program rossz idő esetén elmarad! A szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

Nagymamát, nagypapát, uncsitesót, legjobb barátot, szomszéd nénit, nyaralóvendéget hozni ér!” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments