A Magyar Turisztikai Ügynökségnek írt levelet két dunakanyari polgármester

„A közös fellépés újabb részeként a szentendrei polgármesterrel közös levélben kértem személyes találkozót a turisztikai térségek fejlesztésével kapcsolatos állami feladatok koordinációért felelős miniszteri biztostól, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójától, dr. Guller Zoltántól. Célunk a kormányhatározatba foglalt, az ügynökségnél elakadt turisztikai célú projektek további sorsának tisztázása, a fejlesztések felgyorsítása” – jelentette be Matkovich Ilona polgármester az immár szokásos hétértékelő bejegyzésében a közösségi oldalán.

A két Duna-parti város hasonló helyzetbe került a 2017-es, a Dunakanyar – mint kiemelt turisztikai térség – fejlesztéseiről szóló kormányhatározat végrehajtásának elakadása miatt. Szentendre esetében több mint 8 milliárdos, Vác vonatkozásában pedig 4 milliárdos forrást tartalmazó projektígérvény megvalósulása kérdőjeleződött meg azzal, hogy a beruházások irányításával, koordinálásával megbízott Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) nem reagál a két önkormányzat kezdeményezéseire.

Az MTÜ együttműködésének hiánya miatt a rekonstrukciós munkák ütemezésének, a tervek egyeztetésének folyamata leállt, holott mindkét településen nagy szükség lenne az egyre veszélyesebb állapotba került nagy értékű és örökségvédelmi, idegenforgalmi szempontokból is jelentős épületek felújítására.

„Az említett találkozón megállapodtunk Szentendre polgármesterével, hogy közösen járunk el az ügynökségnél és az illetékes kormányszerveknél, hogy mielőbb elkezdődhessen a műemléképületek felújítása. Ezen folyamat része a miniszteri biztoshoz intézett levél” – jegyzi meg a polgármester.

„A kormány által támogatott kiemelt projektjeink esetében minden további késlekedés már közvetlenül veszélyezteti városaink reputációját, és a még meglévő turisztikai vonzerejét, kedvezőtlenül hat városainkban turizmusból élő vállalkozások, munkavállalók túlélési, illetve megélhetési lehetőségeire. Éppen ezért az elakadt projektjeink további sorsának tisztázása, a fejlesztések felgyorsítása érdekében kérünk Öntől személyes találkozót, a közvetlen egyeztetés lehetőségét. Szeretnénk bízni abban, hogy közösen új lendületet adhatunk a kormánydöntés szerinti turizmusfejlesztési program mielőbbi megvalósításnak” – áll többek között az elküldött levélben.

Matkovich Ilona már több fórumon is segítséget kért a város számára fontos projekt folytatásához, de kormányzati oldalról eddig nem érkezett érdemeleges válasz. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments