A Magyar Turisztikai Ügynökségnek írt levelet két dunakanyari polgármester

“A közös fellépés újabb részeként a szentendrei polgármesterrel közös levélben kértem személyes találkozót a turisztikai térségek fejlesztésével kapcsolatos állami feladatok koordinációért felelős miniszteri biztostól, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójától, dr. Guller Zoltántól. Célunk a kormányhatározatba foglalt, az ügynökségnél elakadt turisztikai célú projektek további sorsának tisztázása, a fejlesztések felgyorsítása” – jelentette be Matkovich Ilona polgármester az immár szokásos hétértékelő bejegyzésében a közösségi oldalán.

A két Duna-parti város hasonló helyzetbe került a 2017-es, a Dunakanyar – mint kiemelt turisztikai térség – fejlesztéseiről szóló kormányhatározat végrehajtásának elakadása miatt. Szentendre esetében több mint 8 milliárdos, Vác vonatkozásában pedig 4 milliárdos forrást tartalmazó projektígérvény megvalósulása kérdőjeleződött meg azzal, hogy a beruházások irányításával, koordinálásával megbízott Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) nem reagál a két önkormányzat kezdeményezéseire.

hirdetés

Az MTÜ együttműködésének hiánya miatt a rekonstrukciós munkák ütemezésének, a tervek egyeztetésének folyamata leállt, holott mindkét településen nagy szükség lenne az egyre veszélyesebb állapotba került nagy értékű és örökségvédelmi, idegenforgalmi szempontokból is jelentős épületek felújítására.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Deákvárról érkezett a város karácsonyfája a főtérre

“Az említett találkozón megállapodtunk Szentendre polgármesterével, hogy közösen járunk el az ügynökségnél és az illetékes kormányszerveknél, hogy mielőbb elkezdődhessen a műemléképületek felújítása. Ezen folyamat része a miniszteri biztoshoz intézett levél” – jegyzi meg a polgármester.

„A kormány által támogatott kiemelt projektjeink esetében minden további késlekedés már közvetlenül veszélyezteti városaink reputációját, és a még meglévő turisztikai vonzerejét, kedvezőtlenül hat városainkban turizmusból élő vállalkozások, munkavállalók túlélési, illetve megélhetési lehetőségeire. Éppen ezért az elakadt projektjeink további sorsának tisztázása, a fejlesztések felgyorsítása érdekében kérünk Öntől személyes találkozót, a közvetlen egyeztetés lehetőségét. Szeretnénk bízni abban, hogy közösen új lendületet adhatunk a kormánydöntés szerinti turizmusfejlesztési program mielőbbi megvalósításnak” – áll többek között az elküldött levélben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  A polgármester úgy döntött: Vácon nem lesz adóemelés

Matkovich Ilona már több fórumon is segítséget kért a város számára fontos projekt folytatásához, de kormányzati oldalról eddig nem érkezett érdemeleges válasz. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments