A Papifrankó leáll, Vácott viszont Joel atya velünk együtt hívő, csakis értünk pap

Már évek óta tapasztaljuk, hogy a kétezer éve szűk keretek között tevékenykedő, olykor bírálatok kereszttüzébe kerülő, a bűn útjára tévedt papok miatt többször megbélyegzett katolikus egyházban megjelentek a friss hangok. Ezeket erősíti, hogy manapság a vatikáni trónon olyan pápa ül, aki hajlott kora ellenére is nyitott az újra és már számos lépést tett a megújulás felé. Idehaza azonban még meglehetősen kitaposatlan ösvényeken járnak azok a fiatal papok, akik megpróbálnak közelebb kerülni az emberekhez. Olykor aztán falba is ütköznek, mint Hodász András atya, aki váratlanul törölte addig nagyon népszerű profilját a Facebookról, pár napja pedig közölte: az Instagramon elérhető Papifrankó című oldala végleg leáll.

A Váci Egyházmegye fiatal papja, Torma Zsolt Joel, akit Beer Miklós püspök 2018 júniusában szentelt fel, a személyes szolgálaton túl szintén a közösségi térben próbál minél több emberhez eljutni. Facebook-oldalának több mint másfélezer követője van, önálló weboldalán pedig akár személyes beszélgetésbe is kezdhet bárki vele.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments