A tanévkezdéshez nyújtott segítséget a város, rászoruló családoknak

Pénteken reggel a Jószomszéd Hálózat által összegyűjtött iskolaszereket és újonnan vásárolt eszközöket juttatott el Matkovich Ilona polgármester rászoruló családoknak. Két többgyerekes párt látogatott meg a városvezető a Gombáson és Sejcén, hogy átadja az adományokat. Mindkét helyszínen elbeszélgetett a lakókkal, és kérte, hogy jelezzék a hálózatnak, ha bármire még szükségük lenne.

Délben már a városházán adta át családoknak a segítő csomagokat. Az átadás kapcsán a polgármester elmondta: az önkormányzat igyekszik lehetőségeihez mérten maximális pénzbeli segítséget is adni az ilyenkor szokásosan megnövekvő terhek enyhítésére. A törvény által biztosított rendszeres gyermekvédelmi kedvezményen túl települési támogatásként jövedelemhez kötötten tudják segíteni a gyermekétkeztetést és a beiskolázást.

„Sajnos, sokszor olyan jövedelmi határa van a támogatás nyújtásának, mely miatt több rászoruló nem juthat hozzá ezekhez. A pár hónapja városunkban igen eredményesen működő Jószomszéd Hálózat és az önkormányzat ezért úgy döntött, hogy a civil szerveződés összefogásával az említett támogatásból néhány forint miatt kieső családoknak az iskolai kezdéshez szükséges eszközöket gyűjt és ad át. Remélem, ezek segítségével legalább részben enyhíteni tudjuk a szeptemberi megnövekedett családi kiadásokat” – mondta Matkovich Ilona.

A polgármester végül köszönetet mondott minden felajánlónak a segítségért. ♦

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Testületi döntés a Karacs-torzó rendezése érdekében

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
legújabb
legrégebbi legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments