A jövőjéért küzd a váci Sasadvirág, de nagy lesz a baj, ha újra jön a vírus

Se szeri, se száma a koronavírus-járvány okozta bajokról szóló beszámolóknak. A ma is gyors ütemben terjedő fertőzés még most is rengeteg vállalkozás életét keseríti meg. A virágpiacra gyakorolt hatásairól Palaga Lászlóval, a Sasadvirág tulajdonosával beszélgettünk, akinek a járvány bekövetkezésekor összes alkalmazottját el kellett bocsátania.

„A járvány a forgalomra rendkívül rossz hatással volt. Természetesen az üzletet bezártuk, több mint egy hónapig teljesen. Mivel munka nem volt, és a benyújtott pályázatunk ellenére sem járulékkedvezményt, sem bármiféle egyéb munkahelyvédelmi támogatást nem kaptunk, ezért a dolgozókat el kellett bocsátanunk. A virágüzlet kinyitása anyák napja előtt történt meg, addig semmiféle bevételünk nem volt. A forgalom a nullára esett vissza, hiszen mivel elrendelték a közösségi távolságtartást, ezért senki sem ment az ismerősökhöz névnapot vagy szülinapot ünnepelni” – mondta el Palaga László.


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Új bölcsőde nyílt Vácon - Deákváron modern, korszerű gyermekintézmény várja a kicsiket

 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments