Dallal, drámával, vígjátékkal és bábjátékkal készül a Váci Dunakanyar Színház

Műsorunk összeállításánál meghatározó szemponttá vált, hogy különböző régiók színházaiból érkezzenek hozzánk előadások. Így idén szeptembertől számos budapesti produkció mellett vendégül látunk izgalmas előadásokat vidékről – Győr, Kaposvár, Szeged, Szombathely, Debrecen – és a határon túlról – Temesvár, Szatmárnémeti, Szabadka, Sepsiszentgyörgy, Nagyvárad – egyaránt. A vágyunk nem más, mint hogy Vác egy kulturális találkozási ponttá váljon – írja a Váci Dunakanyar Színház.

Színházi évadnyitó előadásunk Hernádi Judit Hernádi pont című zenés estje. Az Orlai Produkció és a Belvárosi Színház közös előadását Pelsőczy Réka rendezte, a produkciót zenekari kísérettel szeptember 25-én láthatják a Váci Dunakanyar Színház épületében.

Októberben Erdélyből két színház is érkezik hozzánk: a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház két előadással: a társulat Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című kortárs spanyol vígjátékát október 3-án, a Kenyérrel a zsebben című abszurd drámáját pedig október 4-én láthatják a színházban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

A Burundanga, avagy a maszk, a baszk meg a cucc című terrorkomédiában – ami a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának közös produkciója – láthatunk majd két egyetemista lányt, egy informatikust, jön egy baszk, lesz egy nem várt terhesség, egy elfeledett nagytőkés nagybácsi, némi elrontott szardellaszósz és egy nemzetközi terrorszervezet.

A Kenyérrel a zsebben című egyfelvonásos darabot, a társulat két színésze, Kiss Attila és Molnos András Csaba vitte színre. Két hétköznapi férfi valahol téren és időn kívül, egy kút mellett vitatja meg az egyén önmagával, környezetével, és ezeken keresztül a világgal való viszonyát.

A Nagyváradi Szigligeti Színház társulata október 24-én a Napnyugat Expressz című produkcióval érkezik. Kelet és a nyugat ütközik Matei Vișniec drámájában, mely a Balkán trilógia kötet részeként építi tovább a két világ összemosódásának gondolatát. A cím valóban rájátszás: a luxusutazást, az egzotikumot, a kalandvágyat magában hordozó Orient Expressz, a világhírű vonatjárat, a Keletet hívatott elszigetelt kincsként bemutatni. A Nyugati Expressz azonban egy másfajta elvágyódást hordoz magában, fényűző álmok helyett az életről szól.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

A hónapban két Orlai Produkció is műsorra kerül. Október 16-án láthatják a Párterápia című előadást Balla Eszter, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté szereplésével. Znamenák István, Daniel Glattauer művéből készült rendezésében egy házaspár, hogy házasságukat megmentse, szakemberhez fordul. Az orvos munkához lát, a mulattató fordulatok és meglepetések során megismerjük nem csak a páciensek, hanem a pszichiáter életét is.

Október végén, 30-án pedig Bálint András, László Lili/Hartai Petra, Gyabronka József, Takács Kati és Brasch Bence szereplésével a Vénusz című előadás érkezik a váci színházba. A Vénusz egy történet az öregségről és a fiatalságról, az utolsó szerelemről, mindez fanyar humorral fűszerezve.

Októberben két gyermekeknek szóló előadással is készülünk. Október 11-én Kaposvárról érkezik hozzánk a Bábszíntér előadása, a Vitéz László és az elátkozott malom című vásári bábjáték, amit Pályi János előadásában láthatunk.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

A hagyományos vásári bábjátékban a pirossipkás, vidám fickó palacsintasütőjével tanítja móresre az ördögöket és magát a halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték ez, melyet vásári mutatványok előznek meg.

A Misi Mókus kalandjait október 25-én láthatjuk. A győri Vaskakas Bábszínház, a zalaegerszegi Griff Bábszínház és a tatabányai Jászai Mari Színház koprodukciójában megismerjük Misi Mókust, aki Vörösmókusországból Afrikába indul Bumbával, a cirkuszi majommal, hogy megtalálják a Mindenttermő fát. (Sáfrány Eszter)

[frontpage_news widget=”46816″ name=”A LEGOLVASOTTABB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments