Elfogták a ligeti támadót, egy munkanélküli csörögi férfi volt a tettes

Egy hét alatt azonosították és elfogták a váci nyomozók azt a férfit, aki egy munkába igyekvő idős asszonyt rabolt ki a gyanú szerint. Erről mi is írtunk, hiszen a család a közösségi oldalon kért segítséget a tettes kézre kerítéséhez. A rendőrségi feljelentés nyomán elindított nyomozás most sikerrel járt.

Egy helyi üzembe indult dolgozni július 28-án egy 65 éves váci asszony. Korai munkakezdése miatt már hajnali három órakor szokásos útvonalán gyalogolt, amikor a Szent László úton hátulról valaki elkapta a nyakát, behúzta egy közeli bokros területre és ütni kezdte. A segítségért kiáltó nő nem ellenkezett, hogy elhallgattassa, támadója többször lesújtott öklével, kitépte áldozata fülbevalóit, leszakította nyakláncát, lehúzta gyűrűit, elvette táskáját, majd sorsára hagyta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nemcsak pénzt, hanem bűncselekményből származó tárgyakat is elfogadott a kábítószerért cserébe a váci férfi

A sértett el tudott gyalogolni a közelben lévő munkahelyére, onnan kértek rendőri segítséget. Az egyenruhások mentőt hívtak a súlyosan sérült áldozathoz, a kórházban kiderült, eltört az állkapcsa.

A rendőrök szolgálati kutyát indítottak, szemtanúkat kerestek, igyekeztek minél több, az elkövetőhöz vezető információt gyűjteni. A bilincselésre hét napot kellett várniuk, a rablással gyanúsítható 33 éves csörögi férfi házánál augusztus 4-én kora reggel fékezett le a rendőrautó.

Az alkalmi munkákból élő férfit kihallgatták, beismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, pénzhez akart jutni valahogyan, ezért július 28-án hajnalban céltalanul bolyongott Vácon, amikor meglátta a gyalogló asszony nyakában megcsillanó ékszert. Követni kezdte, majd a Szent László úton rátámadt. Miután mindenét elvette, futott a közeli vasútállomásig, hazavonatozott, majd aludni tért. Az ékszereken 47 éves, munkanélküli élettársával másnap délelőtt túladott, egy részéből tartozásukat fedezték, a többiből cigarettát és ételt vásároltak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Nemcsak pénzt, hanem bűncselekményből származó tárgyakat is elfogadott a kábítószerért cserébe a váci férfi

A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a rabolt ékszereket egy zálogházban megtalálták és lefoglalták, a 47 éves nő ellen orgazdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A 33 éves csörögi férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – rablás és maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, egyben kezdeményezik letartóztatását. ♦

[frontpage_news widget=”48959″ name=”A LEGFRISSEBB”]

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments