Evezős ob: mert hiányzott már a HAJRÁ VÁC… HÚZZAD… FINIS… SZÉÉÉP

Az idei évben sajnos az evezés is megérezte a vírushelyzet okozta nehézségeket, így még nagyobb izgalommal készült mindenki az országos bajnokságra. Nemcsak a váci versenyzők és edzőik, hanem a szülők, testvérek, barátok is várták már, hogy újra versenyen legyünk! Mert hiányzott már a HAJRÁ VÁC… HÚZZAD… FINIS… SZÉÉÉP… és még sok buzdító kiáltás, melyekkel a parton állva, futva, bicajozva drukkoltuk végig a futamokat!

Szerda délelőtt a váci csapat is útnak indult Szegedre, a Maty-éri pályára, hogy az egyik legfontosabb hazai versenyen megmérettesse magát. Július 30-án az előfutamok izgalmával kezdődött a 2020. évi Evezős Országos Bajnokság. Korcsoportonkénti elődöntőkben szépen szerepeltek a mieink, és a középfutamok már nagy csatákat hoztak, hiszen a döntőbe jutás volt a tét! De talán mondanom sem kell, hogy a döntők voltak a legizgalmasabbak!

Ifjúsági normál súlyú korcsoportban, az egypár evezős hajóegységben három váci versenyző volt érdekelt. Igen izgalmas futamot láthattunk tőlük a döntőben, és az eredmény kettős váci dobogót hozott. Újhelyi Mihály első, Pálfai Csikó Bálint harmadik lett. A felnőtt négypár hajónk, Szklenka Bence, Bácskai Máté, Ács Kristóf és Varga Tamással a vártnál is nagyobb győzelemmel, és rekordidővel (5:50 perc) vívta ki az aranyérmet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

Ifjúsági négypárunk, a Kárpáti Csongor, Földesi Bence, Pálfai Csikó Bálint és Újhelyi Mihály alkotta egység szépen szerepelt a döntőben. A felnőttek normál súlyú egypárevezős futamában is három váci rajtolt el a döntőben. Nagyon szoros befutóval Bácskai Máté második, Szklenka Bence harmadik, Ács Kristóf ötödikként ért célba.

A felnőtt könnyűsúlyú egypárevezős döntőjében Galambos Péter – sérülése után visszatérve – kimagasló győzelmet aratott!

A további döntőkben is szép eredmények születtek! Az egyik emlékezetes futamban a férfi felnőtt könnyűsúlyú kétpárban, Fenyődi Tamás és Galambos Péter dublója aranyérmet, Kosztrub Tamás és Pálfai Csikó Bálint egységünk nagy hajrával pedig elhozta az ezüstérmet. Ebben a számban is nálunk landolt a vándorkupa! Ács Kristóf és Bácskai Máté a férfi felnőtt normál súlyú kétpár döntőt magabiztosan nyerte!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A lányok is remekeltek! A Bóka Sára, Kas Natália dubló aranyérmet szerzett, majd az ifjúsági korcsoport Bóka Sára, Kas Natália, Harsányi Orsolya és Harsányi Viktória alkotta négypár egységben győzelmet aratott!

A felnőtt női négypár döntő is hozott érmet, Kas Natália, Bácskainé Ekker Zsuzsanna, Harsányi Orsolya és Harsányi Viktória alkotta egység által. Csepel Zsófia és Bóka Sára kétpárevezős hajónk is a dobogón állhatott. A női egypárevezős döntőből Harsányi Viktória az ezüstérmet hozta haza.

A női és a férfi serdülő korcsoportban is szépen helytálltak a négypár, dubló és egypár tagjai: Zöld Anna, Kis Lara, Laczó Luca, Dudás Gabriella és Horváth Csaba, Igar Ádám, Gyetván István, Dávid Dominik. Női és férfi tanuló korcsoportos versenyzőink is szép érmeket és helyezéseket szereztek.

A masters versenyzőink a tőlük már jól megszokott dobogós helyezésekkel ismét remekeltek!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A szombati nap záró versenyszámában Fehér Máté, Laczkó András, Fehér Bálint, Privári Mürschberger Domokos, Kosztrub Tamás, Fenyődi Tamás, Hirling Zsolt, Ábrahám Gábor és a kormányos Pető Ágoston alkotta férfi felnőtt könnyűsúlyú nyolcas hajóegység is helytállt a döntő futamban.

A négy napos, rekord létszámú versenyzővel megrendezett ob-n voltak még nagy csaták, meglepő befutók, várt és nem várt helyezések is. A döntők eredményhirdetéseinél nagy öröm volt tapsolni a váci sikereknek! Idén is sok-sok éremmel, kupával, vándordíjjal lett gazdagabb a Vác Városi Evezős Club. És IGEN, a pontversenyben is sikerült a dobogós helyezés!

Következő megmérettetés augusztus 15-16-án, a sukorói, Velence-tavi evezőspályán megrendezésre kerülő Vidék Bajnokság, valamint Válogató és tájékoztató verseny lesz.

További sok sikert és eredményes versenyeket kívánunk a Vác Városi Evezős Clubnak! Hajrá VVEC! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments