Evezős ob: mert hiányzott már a HAJRÁ VÁC… HÚZZAD… FINIS… SZÉÉÉP

Az idei évben sajnos az evezés is megérezte a vírushelyzet okozta nehézségeket, így még nagyobb izgalommal készült mindenki az országos bajnokságra. Nemcsak a váci versenyzők és edzőik, hanem a szülők, testvérek, barátok is várták már, hogy újra versenyen legyünk! Mert hiányzott már a HAJRÁ VÁC… HÚZZAD… FINIS… SZÉÉÉP… és még sok buzdító kiáltás, melyekkel a parton állva, futva, bicajozva drukkoltuk végig a futamokat!

Szerda délelőtt a váci csapat is útnak indult Szegedre, a Maty-éri pályára, hogy az egyik legfontosabb hazai versenyen megmérettesse magát. Július 30-án az előfutamok izgalmával kezdődött a 2020. évi Evezős Országos Bajnokság. Korcsoportonkénti elődöntőkben szépen szerepeltek a mieink, és a középfutamok már nagy csatákat hoztak, hiszen a döntőbe jutás volt a tét! De talán mondanom sem kell, hogy a döntők voltak a legizgalmasabbak!


Ifjúsági normál súlyú korcsoportban, az egypár evezős hajóegységben három váci versenyző volt érdekelt. Igen izgalmas futamot láthattunk tőlük a döntőben, és az eredmény kettős váci dobogót hozott. Újhelyi Mihály első, Pálfai Csikó Bálint harmadik lett. A felnőtt négypár hajónk, Szklenka Bence, Bácskai Máté, Ács Kristóf és Varga Tamással a vártnál is nagyobb győzelemmel, és rekordidővel (5:50 perc) vívta ki az aranyérmet.

Ifjúsági négypárunk, a Kárpáti Csongor, Földesi Bence, Pálfai Csikó Bálint és Újhelyi Mihály alkotta egység szépen szerepelt a döntőben. A felnőttek normál súlyú egypárevezős futamában is három váci rajtolt el a döntőben. Nagyon szoros befutóval Bácskai Máté második, Szklenka Bence harmadik, Ács Kristóf ötödikként ért célba.

A felnőtt könnyűsúlyú egypárevezős döntőjében Galambos Péter – sérülése után visszatérve – kimagasló győzelmet aratott!

A további döntőkben is szép eredmények születtek! Az egyik emlékezetes futamban a férfi felnőtt könnyűsúlyú kétpárban, Fenyődi Tamás és Galambos Péter dublója aranyérmet, Kosztrub Tamás és Pálfai Csikó Bálint egységünk nagy hajrával pedig elhozta az ezüstérmet. Ebben a számban is nálunk landolt a vándorkupa! Ács Kristóf és Bácskai Máté a férfi felnőtt normál súlyú kétpár döntőt magabiztosan nyerte!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Székelyudvarhelyről ezüst- és bronzérem, Kaposvárról 5. hely és értékes tapasztalatok

A lányok is remekeltek! A Bóka Sára, Kas Natália dubló aranyérmet szerzett, majd az ifjúsági korcsoport Bóka Sára, Kas Natália, Harsányi Orsolya és Harsányi Viktória alkotta négypár egységben győzelmet aratott!

A felnőtt női négypár döntő is hozott érmet, Kas Natália, Bácskainé Ekker Zsuzsanna, Harsányi Orsolya és Harsányi Viktória alkotta egység által. Csepel Zsófia és Bóka Sára kétpárevezős hajónk is a dobogón állhatott. A női egypárevezős döntőből Harsányi Viktória az ezüstérmet hozta haza.

A női és a férfi serdülő korcsoportban is szépen helytálltak a négypár, dubló és egypár tagjai: Zöld Anna, Kis Lara, Laczó Luca, Dudás Gabriella és Horváth Csaba, Igar Ádám, Gyetván István, Dávid Dominik. Női és férfi tanuló korcsoportos versenyzőink is szép érmeket és helyezéseket szereztek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Viharos verség az Iharosban

A masters versenyzőink a tőlük már jól megszokott dobogós helyezésekkel ismét remekeltek!

A szombati nap záró versenyszámában Fehér Máté, Laczkó András, Fehér Bálint, Privári Mürschberger Domokos, Kosztrub Tamás, Fenyődi Tamás, Hirling Zsolt, Ábrahám Gábor és a kormányos Pető Ágoston alkotta férfi felnőtt könnyűsúlyú nyolcas hajóegység is helytállt a döntő futamban.

A négy napos, rekord létszámú versenyzővel megrendezett ob-n voltak még nagy csaták, meglepő befutók, várt és nem várt helyezések is. A döntők eredményhirdetéseinél nagy öröm volt tapsolni a váci sikereknek! Idén is sok-sok éremmel, kupával, vándordíjjal lett gazdagabb a Vác Városi Evezős Club. És IGEN, a pontversenyben is sikerült a dobogós helyezés!

Következő megmérettetés augusztus 15-16-án, a sukorói, Velence-tavi evezőspályán megrendezésre kerülő Vidék Bajnokság, valamint Válogató és tájékoztató verseny lesz.

További sok sikert és eredményes versenyeket kívánunk a Vác Városi Evezős Clubnak! Hajrá VVEC! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments