Evezős országos bajnokság: szombaton két váci aranyérem!

A magyar evezős válogatott minden tagja elindult a szerdától vasárnapig tartó országos bajnokságon a szegedi Maty-éren, amelyre rekordszámú 1258 nevezés érkezett 3380 beülővel. A versenyen ott vannak a Vác Városi Evezős Club versenyzői is, akik máris többször felállhattak a dobogóra.

A sportág számára korábban megítélt egymilliárd forintos állami támogatás révén ezúttal új hajókhoz jutottak a versenyzők. Ezzel kapcsolatban Pető Tibor elnök – korábbi kétszeres világbajnok evezős – kiemelte: a magyar evezés több évtizedes lemaradását tudják behozni, ami a szövetség és a klubok számára is óriási segítséget jelent. „A versenyzők végre olyan hajókban tudnak készülni és versenyezni, amelyek nemzetközi szinten is felveszik a versenyt. A létesítményfejlesztés után az eszközparkunk is lehetőséget biztosít a magas szintű munkára” – mondta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Sikeresen szerepeltek a Vác Városi Evezős Club sportolói a regionális evezős duatlon versenyen

A harmadik nap hozta meg a váciaknak a legnagyobb sikert. A férfiaknál két váci, illetve két győri egység lett aranyérmes az evezősök szegedi országos bajnokságán szombaton.

Az ob harmadik napján a felnőtteknél hat A-döntőt rendeztek, amelyből három szerepel az olimpiai programban. A férfiaknál a négyest és könnyűsúlyú nyolcast a győriek, a kétpárt Ács Kristóf és Bácskai Máté révén, valamint a könnyűsúlyú egypárt a váciak nyerték meg. Utóbbiban a tavaly világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki aranyérmes Galambos Péter diadalmaskodott.

Az ob vasárnap ér véget, a felnőtteknél nyolc A döntő maradt hátra. (képünkön: Galambos Péter)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments