Felfelé ívelnek a váci lakásárak – ha veszel, ha eladsz, erre figyelj!

Mint ahogyan az a fővárosban, és a legtöbb vidéki településen tapasztalható volt, a koronavírus-járvány márciusi megjelenése Magyarországon az ingatlanárak átmeneti csökkenését hozta magával. Az azóta eltelt szűk fél év alatt az árszínvonal alakulása a korábban megszokott, növekvő tendenciához tért vissza. Az Ingatlannet.hu statisztikái szerint az év eleji árakhoz viszonyítva csupán a családi házak lettek olcsóbbak.

A statisztikák tanúsága szerint Vácon az egy évvel ezelőtti árszínvonalhoz képest a családi házak, míg januárhoz viszonyítva a sorházak vételárában mutatkozott a legnagyobb mértékű változás. A legstabilabbnak a téglalakások árát lehet tekinteni: a Duna-parti településen tavaly júliusban átlagosan 575 ezer Ft/nm áron lehetett lakást vásárolni, míg 2020 júliusában 562 ezer Ft/nm-ért, azaz körülbelül 13 ezer forinttal kevesebbért: ez mindösszesen 2,28%-os negatív változást jelent.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments