Idén Dunabogdányban is konténer tanteremben tanulnak a harmadikosok

A Váci Tankerületi Központhoz tartozó intézményekben az elmúlt évek során megnőtt a gyermekek létszáma. Erről tanúskodik az is, hogy egyre több településen van szükség iskolabővítésre. Mivel azonban az épületek befogadóképessége véges, és a munkák is csak később kezdődhetnek meg, ezért több helyen is konténer tantermeket állítanak be.

Ebben az évben Dunabogdányban is bővítésre volt szükség, így ott a harmadik osztályosok konténerteremben tanulnak majd az idei tanévtől.

Pencen az intézmény folyamatban lévő bővítési munkálatai miatt van szükség három konténerteremre. Várhatóan a fejlesztés jövőre elkészül és akkor már a bővített intézményben tanulhatnak a diákok.

Szintén konténerben – immár a harmadikban – tanulhatnak idén még a sződi iskolások is, hiszen a kormányzati támogatással megvalósuló épületbővítés várhatóan 2021-ben indulhat el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

Moórné Horváth Beatrix, a Váci Tankerületi Központ működtetési osztályvezetője elmondta: a megvalósíthatósági terv benyújtása zajlik a kismarosi, a sződi, a vácdukai, tahitótfalui és az őrbottyáni iskolák épületének bővítésére. Pozitív elvbírálás esetén minden helyszínen várhatóan 2021 őszén indulhat a fejlesztés. (Képünkön a kismarosi iskola konténer tantermei láthatók.)  ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments