Ismét földi szúnyoggyérítés lesz ma városunkban

Városunk területén az idei negyedik, földi úton történő szúnyoggyérítésre augusztus 25-én kedden kerül sor az az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezésében – írja a vac.hu. A kezelés a napnyugta utáni órákban lesz. Rossz idő esetén a védekezés augusztus 26-27-én, ugyanebben az időben történik majd.

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik – tájékoztat a városháza.

Ennek ellenére a javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján vigyük fedett helyre vagy takarjuk le. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Ki emlékszik jól: ki kötött szerződést a Harmat Kert Kft-vel

A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments