(Környezet)tudatosan Vácott: 10 éves a DDC Zöld Megoldás-pályázata

Környezetvédelem, fenntarthatóság, természetvédelem; e szavak mentén éli a népesség egyre nagyobb százaléka az életét, csakúgy, mint a Duna-Dráva Cement Kft. A vállalat 2020-ban éppen 10 éve hozta létre Zöld Megoldás-pályázatát, hogy forrást biztosítson a fenntarthatóságot elősegítő kezdeményezések támogatására.

A Társaság a Beremendi és a Váci Cementgyár környezetében élő közösségek, valamint Pécs és környékén élők számára biztosít összesen 7,5 millió forintos pénzügyi támogatást immáron tíz éve.

A 2019-ben nyertesként kihirdetett projektek megvalósítása jelenleg is zajlik. A koronavírus okozta járványügyi helyzet ugyan felülírta a tervezett ütemtervet, de a pályázók elszántságának és kitartásának köszönhetően a projektek a tervek szerint ősz elejére elkészülnek.

Zöld közösség(építés) Vác környékén

A Nógrádi Napraforgó Hagyományőrző és Szociális Egyesület Együtt Veled TaPArk pályázat célja egy mezítlábas park létrehozása Nógrád településen, ahol a gyerekek már egészen kicsi korban megismerhetik a természet nyújtotta szépségeket, kincseket. A közösségi tér a természetjárók széles csoportja előtt is nyitva lesz, hiszen az Országos Kék Kör is a településen halad át.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Tavaszi szél vizet áraszt…”

A Verőcei Gyermekekért Alapítvány a verőcei óvodakertben olyan tanösvényt valósít meg, amellyel a már meglévő állomásokat, kertet újragondolják, illetve a fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében teljesen új állomásokat alakítanak ki.

A DDC a projektek megvalósulását 1-1 millió forinttal támogatja.

A Baranyában megvalósuló projektek – Vác és környékéhez hasonlóan – a közösségépítésre, a kültéri kikapcsolódási lehetőségek létrehozására helyezték a hangsúlyt. Itt három projekt megvalósulását támogatja a DDC.

A DDC Zöld Megoldás-pályázat keretében az elmúlt egy évtized során eddig összesen 46 projekt valósult meg mintegy 65 millió forintból.

A Társaság 2020-ban ünnepli a Zöld Megoldás-pályázat 10. évfordulóját, melynek alkalmából újításokkal várják az érdeklődőket a szeptemberi meghirdetés során. A pályázatról bővebben a vállalat honlapján olvashat: www.duna-drava.hu/hu/zold-megoldas

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments