Közös edzőtábor, egyéni sikerek a váci sárkányosoknál

A trencséni sárkányhajósok voltak a váciak vendégei egy edzőtábor erejéig – tájékoztatta lapunkat Szabó Miklós, a Dunai Sárkányok Vác vezetője. Emellett beszámolt az outriggel sárkányhajó bajnokság helyi sikereiről is.

„Trencséni szlovák sárkányhajós sporttársaink július 19-én elégedetten köszöntek el Vác városától, és a váci sportolóktól. Az együtt leevezett 100-120 kilométer, a közösen eltöltött esték összekovácsolták a két csapatot. Hazatérésük után a trencséni újságokban, webes felületeken jó hírünket öregbítették. Miután meghívták csapatunkat a szeptemberi körversenyükre, 40 fővel bejelentkeztek az Ördögi Kör elnevezésű, október 23-án tizenharmadik alkalommal megrendezésre kerülő eseményünkre, ahol a Szentendrei-sziget körbeevezése a táv.”

Így először a verseny történetében jelentős nemzetközi részvétel várható, hiszen cseh, szlovák, német versenyzők ismerik meg a Dunakanyar egyik legszebb városát Vácot, és a környéket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

„Köszönjük a segítséget dr. Alt Gyulának, a Váci Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnökének, Jess Kinga képviselőnek, édesanyámnak, az egyesület vezetőségének, akik a nyitóvacsora ünnepélyes, de kötetlen hangulatához jelentősen hozzájárultak” – mondta Szabó Miklós.

A következő hétvégére is jutott esemény, csak hogy el ne lustuljanak a sárkányosok. Július 25-én rendezte meg a Magyar Sárkányhajó Szövetség a 4. Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságát, mely egyben rangsoroló verseny is. Az esemény érdekessége, hogy itt egyéni eszközben mérkőznek meg az egyébként csapathajóban sportoló versenyzők.

„Kitűnő váci eredmények születtek: Jármer Richárd 160 méteren győzött kategóriájában; Balázs György 1600 méteren minimális különbséggel szorult le a dobogó első fokáról. Hölgyeink hírnevét Kurnász Hajnalka öregbítette, aki hosszútávon (1600 m) harmadik helyezést ért el. Itt szeretném megköszönni minden résztvevő dunai sárkányos sporttársnak, hogy idejüket, energiájukat nem kímélve leutaztak Sukoróra, és helytállásukkal támogatták az egyesületet” – fejezte be gondolatait a csapat vezetője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Szívből gratulálunk az újabb sikerhez! ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments