Látogató csúcsot döntött a Tragor múzeum, pedig se külföldi, se Vigalom

Múzeumunk tavaly jó évet zárt – aztán jött a vírus… Csak június végén nyithattuk ki újra kiállításainkat. Azóta eltelt egy hónap – és nagy örömmel tudatjuk, hogy több fizető látogatónk volt, mint a tavalyi év adott időszakában” – közlik az örömhírt a Tragor múzeum munkatársai. Látogatóik száma – annak ellenére, hogy külföldi turistákra még nem számíthatunk, és idén júliusban Vigalom sem volt – megközelítette a tavaly júliusi látogatószámot. 

A szakemberek a háttérben közben komoly tudományos munkákon dolgoznak. Nemrég kerülhetett a szakmai közönség kezébe a Magyar Régészet című folyóirat legújabb száma, amelyben az Ipolytölgyesen végzett ásatások eredményeit foglalják össze. A szerzők között találjuk Mag Hellát, a váci múzeum munkatársát és és Molnár Róbertet, aki korábban dolgozott itt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az autizmus világnapján helyezz kék papírvirágot az ablakba!

„Az Ipoly folyó völgyében a római korban germán kvád csoportok telepedtek meg. A lelőhelyek elhelyezkedését a topográfiai munkák alapján jól ismerjük, de a feltárt leletegyüttesek részletes kiértékelése egyelőre hiányzott. Az Ipolytölgyes – TSz-major lelőhelyen 2017-től lehetőségünk nyílt újabb régészeti kutatásokat folytatni. A feltárt leletanyag és a non-destruktív kutatások során előkerült tárgyak alapján a korábban ismertnél gazdagabb képet kapunk egy Pannonia határán élt germán közösségről” – írják a szerzők összefoglalójukban. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments