Lukács Kelemen felkerült a nagycsapatba és már egy fontos gólt is szerzett

Nyáron került fel a Vác VLSE U19-es csapatából a Vác FC-be Lukács Kelemen. A 19 éves középpályás már három bajnokin lépett pályára, sőt, a Kecskemét elleni meccsen megszerezte első gólját is. A klub honlapjának szerzője vele beszélgetett.

Nyáron kerültél fel a Vác VLSE U19-es csapatából a felnőttek közé. Mennyire volt nehéz beilleszkedni és milyen érzés a felnőttek között edzeni?

„A beilleszkedés nem volt igazán nehéz, mivel ebben a környezetben nevelkedtem és kortársaimmal együtt kezdtük meg a felkészülést a csapatban” – mondta a fiatal középpályás. „Az edzéseket illetően eddigi tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy a ritmus változása, illetve a technikai és játéktudás szintjének elvárásai magasabb teljesítési kényszert eredményeztek, ami előnyömre vált. Úgy érzem, hogy a ritmust – ha nem is egyből, de – elég hamar sikerült felvennem a felkészülés alatt.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Hamar lehetőséget kaptál a csapatban kezdőjátékosként. Hogy értékeled az eddigi találkozókat? Egyénileg és csapatszinten hogy ment a játék?

„Egyénileg próbáltam eleget tenni az edzői utasításoknak, figyeltem arra, hogy minél kevesebb eladott labdám legyen és ez eddig jól sikerült. Csapatszinten a meccsek elején rendre jól játszottunk, lehetőségeink voltak a gólszerzésre, viszont egy-egy kis figyelmetlenség elég volt ahhoz, hogy pontokat veszítsünk. Az utóbbi két meccsen viszont jó úton indultunk el, remélem, ezt tudjuk tartani is.”

Hétvégén a Kecskemét elleni mérkőzésen megszületett az első gólod is. Milyen érzés volt elsőként a felnőttek között kapuba találni?

„Elképesztő érzés volt gólt szerezni felnőtt játékosként, főleg egy olyan meccsen, ahol kulcsfontosságú volt a találatom!”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Mik a céljaid a szezon hátralévő részében és mivel lennél a szezon végén elégedett?

„Szeretnék megragadni a kezdőcsapatban és bővíteni az egy meccsen belüli játékperceimet. Nagyon örülnék, ha újabb gólokkal segíthetném csapatomat.” (képünkön: Lukács Kelemen még a Vác VLSE U19-es csapatának mezében, ő a legfelső sorban balról a hetedik)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments