Megújul az útburkolat a Tímár utcai csatornacsere után

Augusztus 6-án, csütörtökön kezdődik a szennyvízcsatorna cseréje a Tímár utcában. A munkálatokat végző DMRV Zrt. 30 napra tervezi korlátozni a gépjárműforgalmat az érintett útszakaszon – tájékoztat a vac.hu.

Vác vezetése a hasonló munkálatokkal kapcsolatos új koncepciónak megfelelően – ahogy az ELMŰ burkolatbontással járó munkáinál is – jelezte a szolgáltató felé, hogy az útburkolat aszfaltos részénél teljes szélességben kell a felületet újra burkolnia. A körzet képviselője, Inotay Gergely alpolgármester tájékoztatása szerint ezen városi előírás eredményeként a jelenleg meglevő úthibák eltűnnek, az utca Duna-part felőli szakasza új aszfaltréteget kap. Valamint, a kivitelező vállalta, hogy az utca térköves szakaszán is teljes szélességben újrarakja a burkolatot.

A burkolatbontás utáni javításnak hatéves garanciája van, amelyet az új városvezetés számon kér a kivitelezőkön. Ahol lehet és szükséges, ott a hivatal érvényesíti ezt a garanciát és kéri az utólag keletkező esetleges süllyedések, töredezettségek kijavítását. Az alpolgármester elmondta még, hogy nem csak a belvárosi Tímár utcára vonatkozik az útburkolat minőségi helyreállítására vonatkozó előírás, hanem a város más részeire is. Emlékeztetett rá, hogy az elmúlt hetekben a Földváry tér több felbontott járdájánál is megkövetelték a teljes szélességű újra aszfaltozást – írják. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments