Novemberben indulhat meg a másik vágányon is a közlekedés Szob és Nagymaros között

Várhatóan novemberben indulhat meg a másik vágányon is a közlekedés Nagymaros és Szob között, ahol még a júniusi intenzív esőzések okoztak károkat – közölte a MÁV kedden a Facebook-oldalán. Azt írták: kedd reggel a Budapest – Vác – Szob vonalon, a Dömösi átkelés megállóhelynél megkezdődött a megrongálódott támfal helyreállítása. Párhuzamosan alakítják ki a falat, a vízelvezetőket és a geocellás rézsűvédelmet. A kétvágányú vasúti forgalom várhatóan novemberben indulhat meg.

Június 17-én dél körül nagy mennyiségű, este pedig még egy, a korábbit többszörösen meghaladó, a Szent Mihály-hegyről lezúduló kő- és sárlavina árasztotta el a szobi vasútvonal vágányait a Dömösi átkelés megállóhelynél, Nagymaros és Szob között. A második omlás hordaléka a 12-es utat is eltorlaszolta, járhatatlanná tette. A MÁV pedig az utasok biztonságának garantálása érdekében leállította a vonatforgalmat.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kerékpáron és lóháton, avagy a „Kerékpározás és lovaglás” sikerei

Július 12-én indulhatott el egy vágányon – 40 kilométer/órás korlátozással – a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között. (képünkön: a sárlavina következményeinek elhárítása – archív fotó: MÁV)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments