Nyugvópontra juthat a deákvári SPAR-parkoló ügye

Mint korábban mi is beszámoltunk róla, tárgyalásba kezdett a város és a deákvári SPAR, hogy megoldják a parkolási gondokat. Korábban mindenki szabadon használhatta az üzlet számára kialakított megállóhelyeket, tavasszal azonban megelégelte a bolt vezetősége, hogy vásárlóiknak a bejárathoz közel már nem jut hely, ezért a zárást követően lezárták a parkolót. Akkor Rozmaring Sándor, a körzet képviselője és Tótváradi-Nagy Bence deákvári képviselő egyeztetésbe kezdett. Most a grémium egy rendkívüli ülés keretében négyoldalú megállapodást fogadott el, melynek tartalmával a testület is egyetértett.

A Rozmaring Sándor képviselő által kezdeményezett szerződés résztvevői az önkormányzaton kívül az üzletet működtető SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., a parkolótulajdonos Erste Nyíltvégű Befektetési Alap, illetve a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület.

A megállapodásban az érintettek saját feladatkörükhöz kapcsolódó kötelezettséget vállalnak. Az önkormányzat gondoskodik a változás kommunikációjáról, illetve a felfestésekkel, kitáblázásokkal összefüggő feladatok elvégzi saját költségvetése terhére. A polgárőrök tájékoztatást adnak a megfelelő parkolási lehetőségekről, illetve szórólapokat helyeznek el erről az autókon.

A szabályos és az egyezséget betartó várakozás mikéntjéről Rozmaring Sándor az alábbi tájékoztatást adta: „A SPAR az üzlet nyitvatartási idejében is biztosítani fog 30 olyan parkolóhelyet, melyeket a nem ott vásárlók ekkor is igénybe vehetnek. Ez egy zöld zóna lesz. A piros felfestéssel jelölt zónában a nyitvatartás alatt csak a vásárlók autói várakozhatnak. A piros zóna az üzletzárást követően már mindenki számára használható lesz, azzal a feltétellel, hogy a következő napi nyitást megelőzően fél órával a vásárlóknak fenntartott helyeket szabaddá kell tenni az üzletet igénybe nem vevőknek. Kérek mindenkit, hogy ezeket a korlátozásokat fegyelmezetten tartsa be. Remélem, így a környéken lakók számára konfliktusmentesen sikerül lehetőséget biztosítani a megnyugtató parkoláshoz.” – mondta az önkormányzati képviselő.

Hozzátette, az önkormányzat a probléma megoldásában közvetítői szerepet tud betölteni – egy kisebb mértékű anyagi ráfordításon túl –, innentől kezdve a SPAR-on és a személygépjárművek tulajdonosain múlik, hogy betartják-e a jó kompromisszumokat tartalmazó megállapodást – írja a vac.hu. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments