Önkormányzati lakások eladása: amit nem lehet beleírni a szerződésbe

A képviselőtestület döntése értelmében lehetővé tették, hogy az önkormányzati lakások bérlői kezdeményezzék lakásuk megvásárlását. A vételhez kedvezmények is kapcsolódnak, s ezek vonzóvá teszik az ajánlatot. Érdeklődők már vannak, több esetben a folyamat is elindult, az első adás-vételi szerződések aláírására azonban még várni kell. Vannak, akik attól tartanak, hogy egyesek nyerészkedési céllal vásárolják meg önkormányzati bérlakásukat, Ferjancsics László alpolgármester szerint azonban az önkormányzat igyekszik nagyon körültekintően eljárni minden esetben.

Jelenleg hány önkormányzati lakás van a városban?

“Több, mint 400. Ez jóval magasabb szám, mint a hasonló nagyságú településeké.”

Ezek közül hány van kiadva piaci és hány szociális alapon?

“A negyede – kevéssel több, mint száz – piaci alapú. Ezek nem keverendők össze a szabadpiaci albérleti díjakkal, hiszen ma Vácon 70-150 ezer forint között mozog egy átlagos lakás bérleti díja, míg az önkormányzatnál a ‘piaci’ díjon átlagosan 15-40.000 forintot értünk, vagyis harmadnyi, negyednyi összeget.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb projektet avattak fel a DDC Zöld Megoldás-pályázatának keretében

A döntés alapján bárki kezdeményezheti – ha a szabályoknak megfelel – a lakás megvásárlását? Akár szociális, akár piaci alapon veszi bérbe a lakást?

“Igen, aki legalább 5 éve bérlő.”


Szeretné elolvasni cikkünket? Jelentkezzen be! Vagy csatlakozzon hozzánk! Indítsa el a 14 napos ingyenes próbaolvasási időszakot!


 

Kérjük, támogassa a független váci újságírást azzal, hogy cikkeinket olvassa és előfizet lapunkra!

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments