Óvodások, kisiskolások jelentkezését várják Vácott a Honvéd birkózói

Fiatalokat toboroz az egyik legeredményesebb magyar klub, a Budapest Honvéd SE birkózó szakosztályának váci fiókcsapata. Elsősorban ovisok és kisiskolások jelentkezését várják szeptemberben induló csoportjukba. De Mrena Gábor edző szavaiból az is kiderül, hogy nem csak azokra számítanak, akik mindenféle bajnoki címekről álmodoznak, hanem azokat is várják, akik egyszerűen csak egy jó csapatra, fegyelmezett közösségre és rendszeres testmozgásra vágynak.

„Az, hogy kiből lesz eredményes birkózó nagyon sok mindentől függ. Adottság, kitartás, alázat, szorgalom és hosszú évek munkája kell a sikerhez. Akikben megvan az elszántság és a fent említett tulajdonságok, azoknak tudunk igazán minden tőlünk telhetőt megadni, hogy eredményes birkózók legyenek” – mondta érdeklődésünkre Mrena Gábor.

Javasolni szokták, hogy aki lelátogat hozzájuk és felkeltette az érdeklődését a birkózás, menjen el, nézzen meg egy foglalkozást és ha a gyermeknek és szülőnek is tetszik az ott folyó munka, akkor várják sok szeretettel. Egy kényelmes rövidnadrág, egy póló és egy cipő, ami tartja a bokát – ezek már elegendőek az első találkozásokhoz. „Mert nem nagyon szokták kibírni, hogy ne álljanak be egy próbára” – tette hozzá a tréner.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tereprali: Laller dobogóval nyitotta a szezont

Heti három foglalkozása van a kezdőknek, amelyet Mrena Gábor és a csapat vezetőedzője, Cifferszky Ákos tartanak. Ezek a foglalkozások játékos mozgásból, mozgáskoordinációs gyakorlatokból, gimnasztikából és birkózó alapmozgások és alaptechnikák elsajátításából állnak.

„Miután úgy látjuk, hogy a gyerkőc alkalmas erre a sportra, felkerülnek a nagyobbakhoz, ahol belemerülünk a birkózás rejtelmeibe és aki úgy érzi, felkészítjük a versenyszerű sportolásra. De sok olyan gyermek is van nálunk, aki a birkózást szereti, versenyszerűen azonban nem űzi ezt a sportot. Sőt sok szülő is van, aki rendelkezik küzdősportos múlttal, a fia hozzánk jár és kedvet kapott ő is újra a mozgáshoz, a sporthoz és lejár hozzánk edzeni, mozogni” – mondta Mrena Gábor.

Az érdeklődőket a mezőgazdasági iskola tornatermében várják (Telep utca 2-4.) hétfőn, szerdán és pénteken 16:30-tól 18 óráig. Érdeklődni lehet telefonon is Cifferszky Ákosnál a 30/876-6171-es, és Mrena Gábornál a 70/342-2409-es számon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments