Parkolási kérdésekben is döntöttek a rendkívüli ülésen

Július után augusztusban is szükséges volt, hogy Vác Város Önkormányzat Képviselőtestülete az éves munkaterven felül rendkívüli tanácskozást tartson, ugyanis a szeptember második felében esedékes ülés előtt több ügyben is határidős döntéseket kívánt meg a város érdeke. Az augusztus 27-re összehívott tanácskozás 10 napirendi témájának sürgős megtárgyalását Matkovich Ilona indokolta. Ezek nagy része olyan intézkedéseket von maga után, melyeket meg kell tenni még a szeptember 23-ra kitűzött soros ülés előtt – írja a vac.hu.

Így például az Észak-Kelet Pest és Nógrád Megyei regionális Hulladékgazdálkodási és Környezetvédelmi Önkormányzati Társulás tanácsülése is megelőzi a szeptemberi váci testületi ülést. Ezért dönteni kellett abban, hogy a tavalyi évet – még Fördős Attila elnökletével – több mint 30 milliós veszteséggel záró Társulás közös tőkerendezését Vác is szükségesnek tartja.

A váci grémium ezt követően engedélyezte a Kisvác-Középvárosi Óvoda törvényi előírást meghaladó csoportlétszámát és a plusz egy védőnői körzet kialakításához módosította a körzethatárokat. Az önkormányzati kulturális intézményekben törvényi előírás miatt immár nem létesíthető közalkalmazotti jogviszony, a könyvtár, a levéltár, a múzeum és a művelődési központ alapító okiratát ezért módosítani kellett.

A Gombási úti SPAR parkoló ügyének megnyugtató rendezése végett Rozmaring Sándor képviselő négyoldalú megállapodás terjesztett elő, melynek önkormányzati jóváhagyása is megtörtént. A folytatásban a Helyi Építési Szabályzat aktuális módosításait szavazta meg a testület. Többek között engedélyezték a belvárosban a gépi parkolási eszközök használatát, szigorították a parkolási rendeletet, valamint több ingatlan vonatkozásában lezárták a HÉSZ módosítás véleményezési szakaszát, továbbá megszavazták a Damjanich utca – Vám utca – Nagymező utca – Vásár utca által határolt területre megkötendő településrendezési szerződés tartalmát is. Ez utóbbi eredményeként több tucat Földváry téri parkolóhely megtervezésének lesz anyagi fedezete – számol be az ülésről a város honlapja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments