Pusztító vihar volt a városban és környékén egy kis jégesővel fűszerezve

Pusztító, mindössze húsz percig tartó vihar vonult végig szombaton késő délután a városon és környékén. A helyenként száz kilométeres széllökések fákat döntöttek ki, épületekben tettek kárt. Tetézte a bajt, hogy néhány percig több területen borsószem nagyságú jég esett. A váratlanul, dél felől érkező esőzóna okozta károk miatt leállt például a Budapest és Vác közötti vasúti közlekedés.

A viharos időben fa dőlt a vasúti pályára, ezért Dunakeszi és Göd, valamint Vácrátót és Vác között szünetel a vonatközlekedés – tájékoztatott szombaton kora este a Mávinform. A MÁV-Start pótlóbuszokat rendelt az utasok elszállításához. A szobi vonalon csak vasárnap hajnalban indulhatott újra a vihar okozta károk miatt leállt vonatközlekedés – közölte a Mávinform szombat éjjel az MTI-vel.

Mint írták, az éjszakai vonatok csak a Nyugati pályaudvar és Dunakeszi és vissza útvonalon közlekedtek. Dunakeszi és Vác között pótlóbuszokkal lehetett utazni. A vonal felső, Vác és Szob közötti szakaszán viszont közlekedtek a vonatok. Vácrátót és Vác, illetve Galgamácsa és Acsa-Erdőkürt között már nem kell pótlóbuszokkal utazni, újraindult a vonatközlekedés.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Csernák István könyvbemutatója Verőcén

A 2-es főúton több helyen is fa dőlt az úttestre, emiatt például Sződliget térségében leállt a forgalom. Vácott a csatornák nem győzték elnyelni az özönvíz szerű csapadékot, ezért egyes utcákban a járdákon is víz hömpölygött. A tűzoltókat sok helyre riasztották, elsősorban a kidőlt fákat kellett eltakarítaniuk, de néhány helyen a pincékbe befolyt vizet kellett szivattyúzniuk. (képünkön: kidőlt fa a 2-es úton Sződligetnél – fotó: Facebook)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments