Rekordgyorsasággal kerül megszervezésre a 16. Váci Lecsófesztivál

A Pro Urbe díjas Vendégvárók Váci Egyesülete idén immáron 16. alkalommal szervezi meg a Váci Lecsófesztivált, szeptember 5-én 8-tól 17 óráig. A koronavírus-járvány következtében idén később érkeztek meg a szükséges engedélyek, így az egyesületnek mindössze három hét leforgása alatt kell tető alá hoznia a komplett rendezvényt.

A regisztráció már most megkezdődött, a csapatok a Széchenyi utcában található Ittali Pizza Vác étteremben jelentkezhetnek csapatnév, rendszám és mobiltelefonszám megadásával. Érdemes azonban minél korábban regisztrálni, hiszen a jelentkezés sorrendjétől függően választhatják ki a csapatok, hogy a főtéri rendezvényen pontosan hol szeretnék, hogy a helyük legyen. A nevezési díj 3000 forint.

A koronavírus-járvány miatti szigorítások okán idén határt szabtak, legfeljebb 30 csapat indulhat a versenyen. Ezúttal két kategóriában is lehet indulni: lecsó kategóriában és lecsójellegű kategóriában. A két kategóriát külön díjazzák, mindkettőnél az első három csapatot jutalmazzák. A külön kategóriákat külön szakmai zsűri fogja értékelni, egy-egy elnökkel az élén.

„Vállalkozásoknak, intézményeknek, cégeknek adunk bemutatkozási lehetőséget, hiszen kihozzák a termékeiket és bemutatják azokat, amellett, hogy főznek. Kitehetnek például szórólapot a vállalkozásuk tevékenységi köréről, és ezáltal népszerűsíthetik magukat” – mondta a rendezvény fő szervezője, Fónagy István.

A kóstoltatás ebben az évben is adományozási célokat szolgál. Egy-egy adag lecsó 200 forintba fog kerülni, és az összegyűlt összegeket leadják a csapatok, hogy azt a Váci Vendégvárók Egyesülete jótékonysági célokra használhassa fel.

Az idei évben a gasztronómiai élményeken kívül színpadi produkciókkal is készülnek: fellép többek között Faludi Szilvia és Toldi Tamás. A színpadot és a technikát a Madách Imre Művelődési Központ biztosítja. A konferanszié szerepét idén is Fábián Nicolette tölti be.

Több támogató is segíti a rendezvényt: a Royal Fitness Edzőterem Vác, a Váci Napló, a Gázpalack Futár, a Tolerián Antik, a Torta és Desszert Műhely és Vác Város Önkormányzata.

A regisztráció tehát már elkezdődött, további információért a Vendégvárók Váci Egyesületének elnökéhez, Fónagy Istvánhoz lehet fordulni a +36-30/961-5116-os mobiltelefonszámon. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments