Új elérhetőségei vannak a megyei iparkamara békéltető testületének

Megváltozott a megyei békéltető testület elérhetősége. A Pest Megyei Békéltető Testület elnökének, dr. Koncz Pálnak tájékoztatása szerint a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett békéltető testület új elérhetőségei az alábbiak:

cím: 1055 Budapest Balassi Bálint utca 25. IV/2.

levelezési cím: Pest Megyei Békéltető Testület, 1364 Budapest Pf: 81.

honlap: www.panaszrendezes.hu

e-mail: pmbekelteto@pmkik.hu

telefon: 06-1/792-7881

A békéltető testület a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény rendelkezései alapján létrehozott, a kereskedelmi és iparkamara által működtetett szakmailag független testület. Tagjai a területileg illetékes kamara által lefolytatott pályázati eljárás alapján kerülnek kiválasztásra.

A békéltető testület hatáskörébe tartozik a fogyasztói jogvita bírósági eljáráson kívüli rendezése. A békéltető testület feladata, hogy megkísérelje a fogyasztói jogvita rendezése céljából egyezség létrehozását a felek között, ennek eredménytelensége esetén az ügyben döntést hoz a fogyasztói jogok egyszerű, gyors, hatékony és költségkímélő érvényesítésének biztosítása érdekében. A békéltető testület a fogyasztó vagy a vállalkozás kérésére tanácsot ad a fogyasztót megillető jogokkal és a fogyasztót terhelő kötelezettségekkel kapcsolatban.

A fogyasztóvédelemről szóló törvény szerint fogyasztó: az önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységi körén kívül eső célok érdekében eljáró természetes személy, továbbá a békéltető testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments