Újra kitettek magukért a Váci Vízmű Sportegyesület úszói, triatlonosai

Rövid időn belül három országos bajnokságon is remek eredményeket értek el a Váci Vízmű Sportegyesület sportolói. Július 26-án Lengyeltótiban triatlon mix váltó országos bajnokságot rendeztek. Ebben a versenyszámban két lány és két fiú van egy csapatban. A szabályok szerint a lányok kezdenek és teljesítik az úszás, futás, kerékpár távokat, majd fiú-lány-fiú sorrendben követik egymást a versenyzők az azonos csapatokból.

Ha nem marad el a Tokiói olimpia, akkor idén már a TV előtt is drukkolhattunk volna a magyar csapatnak, merthogy ez a fajta verseny olimpiai számként debütált volna az idei a 2020-as rendezvényen.

Visszatérve a vízműves versenyzőkre, idén két csapatot is sikerült kiállítaniuk és mind a két csapat fel tudott állni a dobogóra. Az újonc versenyzőknél Kocsis Emma, Nádasi Gergely, Tilinger Emese, Balogh Bertalan ezüstérmes, a gyermek kategóriában Balogh Antónia, Nádasi Marcell, Horváth-Lengyel Julianna, Monostori Botond bronzérmes lett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Augusztus 15-én Ecséden aquatlon (nyílt-vízi úszás-futás) országos bajnokságot rendeztek.  Váci szempontból itt is remek eredmények születtek. Az újonc1 leány csapat – Balogh Abigél, Szabó Zsófia, Suijker Rachel – 12 századdal maradt le az aranyról és lett ezüstérmes. Az egyel idősebb korosztályban, újonc2-ben Kocsis Emma, Makrai Panna, Suijker Alexia szintén ezüstérmes lett, míg a Monostori Botond, Hertel Máté, Nádasi Marcell trió a gyermek fiúknál lett negyedik. Egyéniben Tilinger Hunor 3., Monostori Botond és Suijker Rachel az 5., Balogh Abigél a 6. helyet szerezte meg. A felnőtt nőknél Balogh-Baksza Anita nyert.

Két pécsi, illetve egy velencei verseny után idén ismét Fadd-Domboriban rendezték meg a triatlon országos bajnokságot. Itt egyéniben Nádasi Gergely kiváló versenyzéssel bronzérmes lett. A Balogh Abigél, Suijker Rachel, Szabó Zsófia trió ismét ezüstérmes, a Monostori Botond, Nádasi Marcell, Hertel Máté trió pedig bronzérmes lett a csapatversenyben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Balogh-Baksza Anita a felnőtt nőknél egy kerékpáros bukás után is fel tudott állni a dobogó tetejére. Az utánpótlás versenyek végével kezdetét vette a váltók versenye, de itt most minden csapattag csak egy számot csinált végig. Az Én úszom, te kerékpározol, ő fut versenyszámban ismét számos dobogós helyezést értek el a versenyzők, illetve az idősebb, senior korosztályos váltók. A Helmle Mátyás, Monostori Botond, Nádasi Marcell hármas második, Kocsis Tamás, Hertel Máté, Nádasi Gergely a negyedik helyen ért célba. A senior kategóriában Hertel András, Pindes Attila, Nádasi Gábor váltója a második, a hölgyeknél Pitz Andrea, Kocsisné Dr. Balogh Annamária, Csákvári Andrea váltója a harmadik helyezést érte el.

Felkészítő edzők: Tószegi Márta, Tószegi Andor, Szarka Imre és dr. Kocsis Tamás.

Gratulálunk a versenyzőknek és az edzőknek is a sikeres szereplésekért. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments