Váci óvodások kezébe kerülnek a szimfonikusok drága hangszerei

A Vác Civitas Szimfonikus Zenekar július utolsó hetében indította útjára óvodaprojektjét. A zenekar életében mindig is fontos szerepet töltött be az ifjúság nevelése, de ezidáig az általános iskolai korosztálytól kezdődően szerveztek ifjúsági hangversenyeket. Az EMMI pályázati támogatásából most óvodákba látogatnak el az elkövetkező 2-3 hónapban. Vácott 11, Nagymaroson 3, Szobon és Verőcén pedig 1-1 óvodában adnak körülbelül 40 hangversenyt kis- és nagycsoportos korosztálynak egyaránt.

„Az ifjúság nevelése egy szimfonikus zenekar számára kötelesség. Mégpedig olyan kötelesség, amelyet mindig örömmel teljesítünk, hiszen a jövő generációjának adunk ezzel olyan kulturális élményt, amely esetenként meghatározó lehet számukra. Az óvodás korosztály számára a szimfonikus zenekar hangszerei tulajdonképpen ismeretlenek, így amikor kézbe vehetnek és kipróbálhatnak egy hegedűt, csellót akkor valószínűleg először találkoznak hús-vér hangszerekkel” – mondta Sándor Bence, a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

Hozzátette: igen nagy öröm számukra, hogy a már hagyományos hangversenyeik mellett – bérletes koncertek, egyházi hangversenyek, TérZene koncertek, ifjúsági hangversenyek – most lehetőségük nyílt új utat is nyitni, így a Dunakanyar óvodáiban több száz kisgyermeknek mutathatjuk meg a szimfonikus zenekar hangszereit.

„Reméljük, hogy felkeltjük az érdeklődésüket a zene varázslatos világa iránt” – mondta Sándor Bence. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments