Városunkban is sokan figyelmen kívül hagyják a kötelező maszkviselést – figyelmeztet a polgármester

Matkovich Ilona polgármester arra hívta fel a figyelmet közösségi oldalán, hogy a járvánnyal kapcsolatos korlátozások betartása továbbra is kiemelten fontos. “Leírhatatlanul fontos lenne még egy kicsit tovább kibírni” – írta. Dr. Szlávik János infektológus szerint is szigorítani kellene a maszkhasználatot.

„A maszkhasználat további szigorítása helyénvaló” – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa az ATV-ben. Az aktív esetek növekedésével kapcsolatban hangsúlyozta, hogy vannak olyanok, akik külföldről hozták be a vírust. A karanténintézkedésekkel viszont meg lehet akadályozni ezt. Szerinte a szennyvíz-előrejelzések szerint a következő két hétben még nem várható nagy hullám.

Dr. Szlávik János úgy gondolja, hogy megelőzhető a második hullám Magyarországon, hiszen a magyar szabályok sokkal szigorúbbak, mint más országokban érvényben lévő intézkedések. A főorvos úgy véli, hogy a maszkhasználat további szigorítása helyénvaló.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

Matkovich Ilona pedig a minap arra hívta fel a figyelmet, hogy sokan nem tartják be a szabályokat és ott sem hordanak maszkot, ahol az kötelező lenne.

„Egyre több helyen látom, hogy az emberek egy része az előírások ellenére sem veszi fel a szájmaszkot ott, ahol kellene. Leírhatatlanul fontos lenne még egy kicsit tovább kibírni. Láthatjuk, hogy a környező országokban milyen pusztítást végez a koronavírus második hulláma. Az is nyilvánvaló, hogy a fegyelmezettség nemcsak életeket, de rengeteg munkahelyet is megmenthet. Számos olyan helyi vállalkozás lehet, ami az első hullámot és az azzal járó korlátozásokat épphogy kibírta, egy újabb hullám azonban már bezárásra kényszeríthetné” – írta a polgármester. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments