Városvezetői tapasztalatcsere Szombathelyen

A héten Vas megye fővárosába, Szombathelyre látogatott a kölcsönös tájékoztatás és az elmúlt időszak önkormányzati tapasztalatának megvitatására városunkból Matkovich Ilona polgármester, Kiss Zsolt alpolgármester és Iványi Károlyné kabinetvezető – írja a vac.hu.

A dr. Nemény András polgármester által vezetett helyi tárgyalópartnerekkel – dr. László Győző és Horváth Soma alpolgármesterekkel, Kopcsándi Katalin polgármesteri titkárral és Bokányi Adrienn tanácsnokkal – folytatott eszmecsere vezértémája az előttünk álló uniós támogatási ciklusra vonatkozó lehetőségek áttekintése volt. Ez a korábbi tapasztalatokra alapozott folyamat olyan módosítására irányul mindkét város esetében, melynek eredményeként a település közvetlenül juthat az uniós forrásokhoz.

Mivel a megyeszékhely Szombathely már sikeresen indult ilyen pályázaton, a városvezetők a váci lehetőségeket is áttekintették. A tárgyalásokon sor került még a konkrét városüzemeltetési tapasztalatok kicserélésére, az önkormányzati bérlakásokkal való gazdálkodás lehetőségeinek formáira is. De szóba került a sport- és kulturális létesítmények működtetésének problematikája, illetve a kommunikációs tevékenység hatékonyságának bővítési lehetősége.

Matkovich Ilona a látogatásról elmondta: bár Szombathely a nagyobb léptékű költségvetésével és megyeszékhely mivoltával részben eltér városunk jellemzőitől, azt tapasztalta, hogy az alapvető gazdálkodási, politikai és városüzemeltetési problémák hasonlóak a két településen. Kiemelte továbbá, hogy a váci városvezetés a jövőben is folytatni kívánja azokat a tapasztalatszerző megbeszéléseket, melyek helyben is hasznosítható megoldásokat kínálnak a városunkban meglévő gondokra – írja a város honlapja. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments