A döntések előkészítésében vesz részt a környezetvédelmi munkacsoport

Hetek óta tartó előkészületek után hivatalosan is megalakult a környezetvédelmi munkacsoport, amely az önkormányzat gazdasági és városfejlesztési bizottságának tanácsadó testületeként a civil szakembereket fogja össze. A hétfői megbeszélésen az öt tagú grémium Jess Kinga képviselőt, civil kapcsolatokért felelős tanácsnokot, ismert környezetvédőt választotta elnökévé, titkárává pedig Kondacs Krisztiánt, a városháza környezetvédelmi referensét.

Molnár Nándor, a gazdasági és városfejlesztési bizottság elnöke elmondta: gyakran kerülnek napirendre olyan témák, amelyek esetében fontos lenne a polgárokat képviselő, szakmailag felkészült civilek véleményének megismerése is. A munkacsoport megalakításával most kialakítható egy olyan döntéselőkészítő folyamat, amelynek révén sikerül összekötni a lakossági és az önkormányzati szándékokat. A cél, hogy valódi, a város érdekeit szolgáló szakmai viták legyenek – emelte ki Molnár Nándor.

A bizottsági elnök azt javasolta, hogy a városháza környezetvédelmi referensét válasszák meg titkárnak, hiszen az ő feladata lesz hivatalból a munkacsoporttal a kapcsolat tartása és rajta keresztül gördülékeny lehet a grémium működése. Az új tanácsadó testület ügyrendje még most készül, de elhangzott: annyi alkalommal gyűlnek össze, ahányszor csak akarnak. A legfontosabb, hogy a bizottság, illetve a képviselőtestület elé kerülő, a tevékenységükhöz kapcsolódó témákban aktívan részt vegyenek a szakmai előkészítésben.

Emellett fontos az is, hogy önállóan is kezdeményezzenek, s képviseljék azokat az ügyeket, amelyek a polgárok széles rétegét érinthetik. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments