A járványhelyzetről tájékoztatták a kulturális intézmények dolgozóit

A városházán tájékoztatta Matkovich Ilona polgármester a városi kulturális intézmények dolgozóit a koronavírus második hullámával kapcsolatban. A városvezető megköszönte a dolgozók kitartását és rugalmasságát az intézmények kényszerű tavaszi bezárásával kapcsolatban. Hangsúlyozta: ebben az időszakban jelentős problémát okozott, hogy az intézkedések miatt az intézményeknek nem volt hónapokon keresztül bevétele, amelyet így az önkormányzatnak kellett kipótolni. A gyermekek táboroztatását a járványhelyzet ellenére sikeresen megoldották a városi intézmények – közölte a városháza.

A polgármester abban bízik, hogy a tavaszihoz hasonló korlátozó intézkedésekre nem kerül sor ősszel, ugyanakkor a kulturális ágazatra most sem fog kisebb teher nehezedni. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának jelzése alapján egyelőre nem kell intézménybezárásoktól tartani.

Matkovich Ilona szerint az önkormányzatnak és az intézményvezetőknek is nagy a felelőssége ebben a helyzetben; el kell kerülni, hogy gócpont alakuljon ki Vácon, miközben a kulturális dolgozóknak biztosítani kell a szükséges óvintézkedések szigorú betartásával a munkát és a bért.

A kormányzati döntés értelmében megszűnik a kulturális dolgozók közalkalmazotti munkaviszonya, szeptember 14-ig kell nyilatkozni az érintetteknek arról, hogy elfogadják-e a továbbfoglalkoztatási ajánlatot. Nemleges válasz esetén a munkaviszony megszűnik. A változtatást elfogadó dolgozók a Munka Törvénykönyve hatálya alá kerülnek, kompenzációként 6 százalékos béremelést kapnak január 1-ig visszamenően. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!
feliratkozás
visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments